PUBLICITÉ
ARTIKELS EIERSTOKKANKER
9 online artikels over Eierstokkanker
Vrouwen die een risico lopen op borstkanker: operatie of follow-up? Geüpdatet op 15/11/2016 - 11h14

Het wegnemen van de borsten - mastectomie - is niet de enige oplossing om het risico op borstkanker te verkleinen bij vrouwen die drager zijn van erfelijke mutaties van het BRCA-gen. Andere te overwegen pistes zijn de preventieve verwijdering van de eierstokken en een strikte follow-up.

Indien u de pil neemt, vermindert uw risico op eierstokkanker Gepubliceerd op 10/02/2016 - 11h38

De anticonceptiepil beschermt tegen eierstokkanker, die zelden voorkomt, maar waarvan de vooruitzichten weinig rooskleurig zijn. Naar verluidt, zou de positieve invloed van de anticonceptiepil zich zelfs uitstrekken over meerdere decennia.

Groene en zwarte thee: prima voor de eierstokken Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h15

De Zweedse onderzoekers blijven ons verbazen met de resultaten van hun follow-upstudies waarin ze duizenden personen volgen gedurende verschillende jaren. Hun laatste ontdekking: groene of zwarte thee beschermt zeer doeltreffend tegen eierstokkanker.

Eierstokkanker: wat zijn de symptomen? Gepubliceerd op 14/02/2014 - 18h13

Van eierstokkanker is bekend dat hij sluipend evolueert, zozeer dat hij wel eens "de stille doder" wordt genoemd. Een Amerikaanse studie waarbij drie typische symptomen van deze tumor werden geïdentificeerd, wil echter het tegendeel bewijzen.

Eierstokkanker: zeldzaam maar gevaarlijk Geüpdatet op 30/12/2008 - 00h00

Eierstokkanker komt niet zo vaak voor, maar kan wel heel gevaarlijk zijn omdat er aan het begin van het proces geen uitgesproken symptomen zijn. Een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog is dus heel belangrijk.

Eierstokkanker: Twee behandelingen zijn beter dan één Geüpdatet op 20/05/2002 - 00h00

Omwille van het groot aantal variëteiten zou men eerder moeten spreken van 'eierstokkankers'. Door een combinatie van heelkunde en chemotherapie (behandeling met geneesmiddelen) wordt de behandeling echter alsmaar efficiënter en globaal genomen kunnen vrouwen met eierstokkanker - ondanks een zware b...

Ovariumkanker: de behandelingen voor steriliteit van alle blaam gezuiverd Geüpdatet op 16/02/2002 - 00h00

Vaak werd beweerd dat de hormonen, die worden gebruikt bij de behandeling van vrouwelijke steriliteit, ovariumkanker kunnen veroorzaken. Een studie bij bijna 13.000 vrouwen toont aan dat dit echter niet het geval is. Maar vrouwen met bepaalde vormen van steriliteit lopen intrinsiek een hoger risico...

PUBLICITÉ