PUBLICITÉ
ARTIKELS EEN GOEDE ZWANGERSCHAP BELEVEN
15 online artikels over Een goede zwangerschap beleven
Wat zijn de oorzaken van vermoeidheid tijdens de zwangerschap? Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h33

Als u zich tijdens uw zwangerschap vermoeid voelt, moet u de oorzaak proberen op te sporen. Neem rustig de tijd om na te denken, aangezien een combinatie van verschillende oorzaken perfect mogelijk is. Maar naast deze alledaagse oorzaken, kan vermoeidheid tijdens de zwangerschap ook een symptoom zij...

Acupunctuur verlicht de kleine kwaaltjes van de zwangerschap Gepubliceerd op 08/12/2016 - 16h35

Geneesmiddelen zijn tijdens de zwangerschap af te raden. Maar hoe moeten al die kleine kwaaltjes verzorgd worden die ze meebrengt? Acupunctuur is een goed therapeutisch alternatief bij misselijkheid, rugpijn, constipatie en andere kleine zwangerschapkwaaltjes.

Zwangerschap: droge huid, puistjes en andere ... Gepubliceerd op 16/11/2016 - 15h47

Droge huid, acne, rode plekken, jeuk … de grote hormonale veranderingen die een zwangerschap teweegbrengen, kunnen een aantal huidproblemen veroorzaken. Gelukkig zijn de meeste niet ernstig en verdwijnen ze meestal ook na de bevalling.

De bevalling voorbereiden: goed integreren in de follow-up van de zwangerschap! Geüpdatet op 23/08/2016 - 16h26

De sessies ter voorbereiding van de bevalling die worden gegeven door een vroedvrouw of arts (al zijn er maar weinig artsen die ze aanbieden) proberen te anticiperen op de lichamelijke, emotionele en psychische moeilijkheden bij de bevalling zodat de moeder er op het moment zelf zo goed mogelijk mee...

Zwangerschap en tijdelijk geheugenverlies Gepubliceerd op 29/06/2016 - 14h53

Zwangere vrouwen en jonge moeders klagen zeer dikwijls over tijdelijk geheugenverlies. Maar hoe zit het eigenlijk met die geheugenproblemen die blijkbaar te maken hebben met de zwangerschap?

Verandert astma onder invloed van de vrouwelijke hormonen? Geüpdatet op 27/05/2016 - 11h47

Vrouwen met astma ondervinden in de loop van hun leven vaak schommelingen in hun ziekte. De grote hormonale veranderingen van de menstruatiecyclus en de menopauze kunnen een bestaande astma verergeren. Tijdens de zwangerschap zorgen ze in een derde van de gevallen net voor een verbetering. Maar voor...

Zwangere vrouwen, laat u niets wijsmaken! Gepubliceerd op 21/04/2015 - 10h03

Misverstanden over zwangerschappen zijn de wereld nog niet uit. Om niet nodeloos ongerust te zijn en om geen risico's te nemen kunt u deze kennistest doen.

Zwanger en ver weg van alle vervuiling: kan het? Gepubliceerd op 09/02/2015 - 16h46

U hoeft zich niet negen maanden terug te trekken in de bossen om uw toekomstige baby tegen de vervuiling te beschermen. Enkele aanpassingen aan de dagelijkse gang van zaken volstaan om een perfect gezond kindje op de wereld te zetten. Een woordje uitleg.

Zwanger: kies voor een ontspannende massage Geüpdatet op 22/11/2013 - 10h19

Als u zwanger bent, is het belangrijk om in die periode ook momenten voor uzelf te hebben. En wat is er beter om tot uzelf te komen dan een massage?

Vroeggeboorte: hoe het risico in te schatten? Gepubliceerd op 14/10/2013 - 17h12

Hoewel de arts vaak nog de frequentie van baarmoedercontracties meet, kan op grond daarvan niet worden voorspeld of de vrouw te vroeg zal bevallen. Dat is trouwens ook niet mogelijk met andere screeningtests.

Zwangere vrouwen: stress mijden Gepubliceerd op 28/02/2012 - 10h18

Tijdens de zwangerschap kan een stresserende gebeurtenis verwikkelingen veroorzaken. Hierna volgt een - recent gepubliceerd - overzicht van de effecten van stress in utero (in de baarmoeder).

Haptonomie: praten tegen de baby door aan te raken Geüpdatet op 31/01/2012 - 10h52

Haptonomie is de kunst van het liefdevol aanraken. Het is een vage term voor een vorm van communicatie die uitsluitend via aanraking gebeurt, liefdevol en vol vertrouwen. De methode wordt vooral tijdens de zwangerschap gebruikt, tussen de ouders en de baby die op komst is…

Zwangerschap en psychische stoornissen (buiten de post-partum periode) Geüpdatet op 06/01/2004 - 00h00

De zwangerschap is een kwetsbare periode waarin vrouwen soms een identiteitscrisis doormaken die vergelijkbaar is met een puberteitscrisis. Psychische stoornissen komen vooral voor na de bevalling, maar vinden vaak hun voedingsbodem in de zwangerschap.

Licht voor depressieve zwangere vrouwen Geüpdatet op 03/06/2002 - 00h00

Eén zwangere vrouw op 20 lijdt aan ernstige depressie. Helaas wordt een behandeling met klassieke antidepressiva vaak afgeraden. Ochtendsessies van blootstelling aan licht zouden een interessant alternatief kunnen zijn.

PUBLICITÉ