PUBLICITÉ
ARTIKELS EEN BABY VERWEKKEN
18 online artikels over Een baby verwekken
Welke netverbonden hulpmiddelen kunnen u helpen om sneller zwanger te worden? Geüpdatet op 01/06/2015 - 17h23

Wilt u een kindje en wilt u zo snel mogelijk zwanger zijn? Misschien zijn de apps en intelligente apparaatjes die het verloop van uw vruchtbaarheid van dag tot dag volgen dan wel iets voor u. Wat moet u weten over netverbonden vruchtbaarheid en de accessoires die in dit domein beschikbaar zijn?

Hoe maakt men een baby? Alles over vruchtbaarheid! Gepubliceerd op 10/03/2015 - 12h39

Van de kinderwens tot het begin van de zwangerschap is de weg soms lang. Dat is te wijten aan het feit dat de vruchtbaarheid van een koppel onderhevig is aan talrijke factoren. Een voorbeeld: de vruchtbaarheid daalt naarmate de leeftijd stijgt. Maar er zijn nog heel wat andere elementen die een rol...

Plannen voor een baby? Vergeet de folaten niet! Gepubliceerd op 18/11/2014 - 09h25

De ideale voorbereiding op een zwangerschap begint voor u in verwachting bent. Nog voor u aan het grote avontuur begint, moet u drie cruciale stappen zetten: sigaretten afschaffen, regelmatig aan lichaamsbeweging doen en werk maken van een gevarieerde voeding die veel folaten bevat.

Zwanger worden met de temperatuurcurve. Hoe werkt dat? Gepubliceerd op 31/03/2014 - 16h21

U probeert al een tijdje of u bent razend ongeduldig? Hieronder vindt u alles wat u moet weten over de temperatuurcurve, een natuurlijke methode die niets kost en waarmee u de datum van uw eisprong kunt bepalen.

Angst, depressie en zwangerschap: nieuwe inzichten Geüpdatet op 14/11/2011 - 15h05

Tot nog toe leek het vast te staan dat stress, angst en depressie de kansen om zwanger te worden verminderen. Een nieuwe studie zaait echter twijfel, op zijn minst bij medisch begeleide voortplanting …

Stress: als de baby maar niet wil komen Gepubliceerd op 11/10/2011 - 18h21

Een koppel dat een kind wil en stopt met contraceptie, wacht vol ongeduld op het begin van de zwangerschap. Als de maandstonden echter de hoop weer eens aan diggelen slaan, kan het wachten omslaan in spanningen, stress en huilbuien.

Hebt u een kinderwens? Neem dan een jaar van te voren foliumzuur Geüpdatet op 15/06/2009 - 00h00

Vrouwen die een kindje willen, krijgen officieel de raad om enkele weken voor de conceptie de nodige voedingssupplementen met foliumzuur of vitamine B9 te nemen. Uit een nieuwe studie blijkt nu dat dit al minstens een jaar voor de conceptie zou moeten gebeuren... Een woordje uitleg.

Wil je een kind? Wacht dan niet te lang! Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Koppels die een kindje willen, mogen daar niet te lang mee wachten. De vruchtbaarheid vermindert namelijk snel met de leeftijd. Maar mocht het na veel pogingen dan toch niet lukken, wacht dan ook niet te lang om naar een arts te stappen. Enkele goede tips van gynaecologen en verloskundigen.

Voorafgaand aan de zwangerschap... Geüpdatet op 26/02/2008 - 00h00

Voordat een zwangerschap plant, is het belangrijk dat men een aantal maatregelen neemt om het gezondheidskapitaal te verhogen en zo ook dat van de toekomstige baby. Overweegt u een zwangerschap, dan kunt u nu meteen al werk maken van de vier volgende tips.

Seropositief en zwanger? Geüpdatet op 07/08/2007 - 00h00

Seropositief zijn en toch een kind willen is een legitieme wens, maar hoe moet dat dan? Wat moet men weten en hoe kan men het risico beperken dat ook het kindje seropositief is?

Roken: stoppen is makkelijker voor een zwangerschap Geüpdatet op 04/12/2006 - 00h00

Een vrouw die rookt, weet dat roken schadelijk is voor haar gezondheid, maar dat volstaat niet altijd om te stoppen met roken . Een reden waarom jonge vrouwen wel willen stoppen met roken is de gezondheid van hun toekomstig kind . 'Als ik zwanger ben, stop ik met roken', zo zeggen ze. En toch is dat...

Zwangerschap: geen contra-indicatie een jaar na borstkanker Geüpdatet op 19/09/2006 - 00h00

Borstkanker komt ook voor bij jonge vrouwen. Na de behandeling en de genezing, kan er een zwangerschapswens zijn. Er is geen contra-indicatie voor een zwangerschap na borstkanker . Maar wat moet men wel weten?

Zwanger worden: hoe lang wachten na borstkanker? Geüpdatet op 05/09/2006 - 00h00

Borstkanker komt ook voor bij vrouwen jonger dan veertig jaar. In dat geval stelt zich de vraag of men na het doorstaan van borstkanker een zwangerschap mag overwegen. Het antwoord is ja, maar die beslissing moet individueel bepaald worden, al naargelang de situatie. Bovendien moet een bepaalde term...

Wilt u snel een baby? Stop dan met roken! Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Vrouwen die roken hebben dubbel zoveel tijd nodig om gewenst zwanger te worden dan vrouwen die dat niet doen. Dat is belangrijk om weten als u zich afvraagt waarom de baby op zich laat wachten.

Adviezen voor vrouwen die een zwangerschap plannen Geüpdatet op 28/02/2006 - 00h00

Vóór de bevruchting zou er een algemene raadpleging moeten plaatsvinden om eventuele problemen op te sporen en de verschillende strategieën om de kansen voor een ongecompliceerde zwangerschap te optimaliseren, te bespreken. Dit zou een ideale gelegenheid zijn om aanbevelingen te geven en aan prevent...

Wat met de baby na chemotherapie? Oplossing: eierstokken invriezen Geüpdatet op 20/04/2004 - 00h00

Chemo- en radiotherapie leiden vaak tot vroegtijdige menopauze en onvruchtbaarheid. Cryopreservatie van eierstokken is één van de nieuwe pistes die momenteel verkend worden, in de hoop dit probleem te vermijden en vrouwen die genezen van kanker, een kans te geven om zwanger te worden.

De bevruchting Geüpdatet op 09/03/2004 - 00h00

Het begin van een zwangerschap is altijd het resultaat van een eenmalig gebeuren: niet de geslachtsgemeenschap, maar het moment van de bevruchting. Die ontmoeting tussen een zaadcel en een eicel is echter niet zo eenvoudig als het lijkt, maar een echt hindernissenparkoers.

De pil stelt een gewenste zwangerschap niet uit Geüpdatet op 29/10/2002 - 00h00

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal een zwangerschap niet langer op zich laten wachten bij vrouwen die voordien gedurende lange tijd de pil hebben genomen.

PUBLICITÉ