PUBLICITÉ
ARTIKELS ECSTASY, XTC
5 online artikels over Ecstasy, XTC
Ecstacy biedt perspectieven bij de ziekte van Parkinson Geüpdatet op 23/08/2005 - 00h00

Een studie die werd uitgevoerd op muizen en waarvan de resultaten nog niet helemaal duidelijk zijn, lijkt te wijzen in de richting van een nieuwe onverwachte piste bij de behandeling van de ziekte van Parkinson: MDMA, de actieve chemische molecule van ecstasy.

Ecstasy: vrouwen zijn gevoeliger Geüpdatet op 10/08/2004 - 00h00

Ecstasy, een illegaal product, staat voor een chemische molecule, MDMA, die tot de familie van de amfetamines behoort. Het gaat hier om een psychoactieve substantie die inwerkt op het zenuwstelsel. Nieuwe gegevens bevestigen de schadelijke effecten van deze gevreesde drug.

XTC en Parkinson: zich vergissen is menselijk Geüpdatet op 30/09/2003 - 00h00

In de biochemie komt het er in de eerste plaats op aan zich niet te vergissen van flesje. Maar fouten maken is menselijk, en dat is precies wat één jaar geleden gebeurd is, toen onderzoekers aantoonden dat het gebruik van XTC hersenletsels veroorzaakt die tot de ziekte van Parkinson kunnen leiden. D...

Van extase naar ecstasy Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Drugs vormen een echt maatschappelijk probleem en roepen heel wat vragen op in termen van volksgezondheid.

Ecstasy: onherstelbare schade! Geüpdatet op 15/10/2002 - 00h00

Volgens de neuroloog George Ricaurte veroorzaakt occasionele inname van ecstasy belangrijke schade door vernietiging van 40% van de dopaminerge neuronen. Die bevinden zich met name in het gedeelte van de hersenen dat is aangetast bij de ziekte van Parkinson.

PUBLICITÉ