PUBLICITÉ
ARTIKELS ECHTPAAR EN SEKSUALITEIT
30 online artikels over Echtpaar en seksualiteit
Slow Sex: traag en bewust vrijen Geüpdatet op 04/05/2017 - 12h05

De slow-beweging is tot in alle domeinen van het leven doorgedrongen. Waarden zoals afstand nemen, aandacht, genot, kwaliteit, bewustwording en verantwoordelijkheid zijn tegenwoordig in. Slow Sex, traag en bewust vrijen, is wat vergelijkbaar. Maar de bewuste aandacht of mindfulness bij het vrijen is...

Vrijen: de vraag van het ‘hoe vaak’ Gepubliceerd op 03/05/2017 - 12h11

Wat is een harmonieus seksleven en bestaat er zoiets als een "ideaal of normaal" ritme? Soms, vaak, continu, nooit, enz. De vraag hoe vaak we het doen wekt altijd nieuwsgierigheid. Maar bestaat er zoiets als een norm of telt niet eerder het door beide partners gedeelde verlangen?

Sexsomnia of slaapseks Gepubliceerd op 08/03/2017 - 17h12

Seks bedrijven tijdens de slaap is een slaapstoornis die niets meer te maken heeft met louter fantaseren. Deze variant van slaapwandelen , beter bekend als sexsomnia of slaapseks, gaat soms ook gepaard met gewelddadig gedrag. In extreme gevallen wordt het leven van het koppel een echte hel.

Hoe met uw partner over seks praten? Gepubliceerd op 15/11/2016 - 16h35

U hebt een goede relatie die u wenst voort te zetten. U hebt een bevredigende affectieve communicatie, u voelt zich bemind en u bent verliefd, maar uw seksueel leven is niet helemaal wat het zou moeten zijn. Hoe kan u daar met uw partner over spreken?

Wat is de zin van seks? Geüpdatet op 03/11/2016 - 09h28

We worden tegenwoordig om de oren geslagen met adviezen en informatie over seks, maar waar dient seks nu eigenlijk voor?

Seksleven: wat is cunnilingus? Geüpdatet op 28/06/2016 - 16h15

Cunnilingus is terug te voeren op twee Latijnse woorden. Cunnus betekent ‘vrouwelijk geslachtsdeel’ - het woord is nog terug te vinden in de oude betekenis van ons woord ‘kont’ en in het woord ‘kut’. Linctus is afgeleid van het werkwoord lingere, wat ‘likken’ of ‘zuigen’ betekent. Ook de term cunnil...

Beschikbaar zijn voor seks is geen plicht! Gepubliceerd op 22/06/2016 - 11h31

Uit een onderzoek van de VUB in 2015 hebben Belgen gemiddeld 1,8 keer per week. Het probleem is dat zo'n gemiddelden tot norm verheven worden terwijl het alleen maar gaat om berekeningen op basis van oncontroleerbare verklaringen!

Jonge ouders, besteed aandacht aan uw seksleven! Geüpdatet op 01/06/2016 - 11h04

Ooit al gehoord dat kinderen krijgen, niet bevorderlijk is voor het seksleven ? Maar u weet wellicht nog niet alles. Gelukkig bestuderen wetenschappers steeds meer de impact van die veranderingen op de liefdesrelatie…

Genitale herpes: hardnekkige mythes Geüpdatet op 23/05/2016 - 09h16

Bijna twee op de drie mensen leven met verkeerde ideeën over de manier waarop genitale herpes wordt overgedragen. Een enquête legt het gebrek aan kennis bloot over deze virale seksueel overdraagbare aandoening.

Seksleven: wat te doen als het seksuele verlangen van u en uw partner verschilt? Geüpdatet op 21/03/2016 - 15h49

"Een schaduwkantje aan ons seksleven : hij (of zij) heeft vaker zin in seks dan ik!" Een verschil in seksueel verlangen in relaties is vaak de oorzaak van een onbevredigd gevoel of van spanningen. Al is dat niet altijd zo, want sommige koppels kunnen beter om met die verschillen dan andere. Wat is h...

Seksleven: als vrijen pijn doet Geüpdatet op 26/02/2016 - 16h08

Vrijen moet normaal een fijne ervaring zijn. Maar soms wordt dit intieme moment verstoord door pijn . Waarom kan vrijen pijn doen en wat kunnen we eraan doen?

Seks en hart- en vaatziektes: ontzeg het u niet! Geüpdatet op 03/02/2016 - 09h27

Na een cardiovasculair accident (zoals een beroerte) kan de angst voor een herhaling of een hartstilstand, maar ook het overdreven bemoederen van de partner, het gevoel van kwetsbaarheid en het lagere zelfbeeld verlammend werken. Seks verdwijnt dan helemaal naar de achtergrond. Jammer, want seks is...

Seksualiteit: vrij eens buiten uw bed! Een korte handleiding… Geüpdatet op 02/09/2015 - 15h04

Vrijen moet altijd prettig zijn. Toch gebeurt het in een relatie vaak dat de verbeelding het na een tijd wat laat afweten. Denkt u met nostalgie terug aan dat prille begin? Waarom zou u de vlam niet weer aanwakkeren door eens op een andere plaats te vrijen?

Vijf miskende erotische liefkozingen om deze zomer uit te testen Geüpdatet op 10/08/2015 - 17h06

De zomer is bij ons het meest sensuele seizoen. Het is ook het seizoen waarin we meer tijd hebben om onze relatie te verzorgen. Waarom zou u deze kans niet grijpen om enkele intieme liefkozingen uit te testen die u misschien nog nooit hebt uitgeprobeerd?

Seksleven: als geneesmiddelen er zich in gaan mengen Geüpdatet op 30/07/2015 - 13h45

Het komt wel vaker voor dat mensen die een nieuw geneesmiddel voorgeschreven krijgen plots seksuele problemen krijgen. Antidepressiva en bepaalde bloeddrukverlagende middelen behoren tot de courante geneesmiddelen die het seksleven kunnen ontregelen. Maar er is geen reden tot ongerustheid. De proble...

Erotisch strelen: kruid uw liefdesleven Gepubliceerd op 19/05/2015 - 11h24

Erotisch strelen , iedereen spreekt erover en bijna iedereen doet het, maar dat strelen is binnen een erotische relatie een moeilijk te beheersen onderdeel. Het is inderdaad een kwestie van evenwicht tussen de intensiteit van het verlangen en de zachtheid van de beweging. Men moet in elk geval vermi...

Voor de eerste keer vrijen: wanneer is men er klaar voor? Gepubliceerd op 15/09/2014 - 16h41

Wanneer ben je klaar voor seksualiteit? Iedereen moet het uiteraard voor zichzelf uitmaken. Onze enige bedoeling is u stof tot nadenken te geven. Het kan nuttig zijn voor uzelf indien u eraan denkt om vroeg of laat seksueel actief te worden, of zelfs indien u ouder bent en uw kinderen wil helpen om...

Een koppel kent verschillende seksuele fasen Gepubliceerd op 19/11/2013 - 15h48

De meeste koppels beginnen hun seksuele geschiedenis, zoals hun liefdesgeschiedenis, met de 'wittebroodsweken-fase'. Tijdens die magische periode lijkt alles eenvoudig, evident, bevredigend. Maar wat erna?

Seksuele betrekkingen: wie beslist over het geschikte moment? Gepubliceerd op 28/10/2013 - 19h40

Wordt ons seksleven net als bij zoogdieren gestuurd door de ovulatie van de vrouw? 68 koppels gaven zich op als proefkonijn om deze vraag te bevestigen: de seksuel activiteit bij vrouwen stijgt met 24% in het midden van de cyclus.

Leven na seksueel misbruik Geüpdatet op 02/07/2013 - 11h17

Slachtoffers van seksueel geweld lopen altijd een vreselijk trauma op. Vaak blijven de sporen nog jaren of zelfs decennia na de feiten voortleven. Toch is het mogelijk om er bovenop te raken en weer een tevreden leven te leiden, ook op seksueel vlak.

Relatie en seksualiteit: vijf tips voor een betere communicatie Gepubliceerd op 03/09/2012 - 10h59

Als twee mensen van elkaar houden en een duurzame relatie willen, is een bevredigende seksualiteit een van de sleutels tot succes. Maar elkaar graag zien volstaat niet om met elkaar over seks te kunnen praten . Niemand heeft u immers geleerd hoe dat moet. We moeten op eigen houtje en met eigen midde...

"Vanavond niet, schat" of liever proberen in de stemming te komen? Gepubliceerd op 03/04/2012 - 11h23

Vrijen ? Voor sommigen komt de zin in seks vanzelf en is vrijen iets heel natuurlijks. Voor anderen is het veel minder vanzelfsprekend. Toch blijft seks een belangrijk ingrediënt van een relatie ! Hoe kunt u de goesting voor seks aanwakkeren als die er niet spontaan is?

Negen tips om via internet uw zielsverwant te vinden Geüpdatet op 19/04/2011 - 09h54

Het is niet makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen als men alleen is . Internet opent op dat vlak alvast nieuwe horizonten. Er zijn wel risico’s aan verbonden die we beter zo veel mogelijk beperken. Enkele tips om u te behoeden voor te veel teleurstellingen.

Seksuele voorlichting: het moet anders! Geüpdatet op 21/12/2004 - 00h00

De seksualiteit van koppels die al lang samen zijn, is vaak maar een mager beestje. Schaamte, gebrek aan zelfvertrouwen, lichamelijke problemen: veel mensen hebben niet de kans om hun seksuele droomscenario's te realiseren.

Neem de tijd voor de liefde... Geüpdatet op 16/03/2004 - 00h00

U hebt een liefdevolle relatie met uw partner en alles gaat goed. Behalve dan dat u al een tijdje niet meer gevrijd hebt. U voelt zich een beetje beschaamd, want u hebt de indruk dat heel de wereld alleen maar aan seks denkt, behalve u!

Vaker vrijen, het cement van de relatie? Geüpdatet op 10/12/2002 - 00h00

Zou u intuïtief eerder zeggen dat koppels die vaker vrijen meer voldoening hebben van hun relatie dan andere? Het is in ieder geval de conclusie van een recente studie… en dat druist in tegen wat koppels daar zelf over zeggen. Tekst en uitleg.

PUBLICITÉ