PUBLICITÉ
ARTIKELS DIER EN GEZONDHEID
269 online artikels over Dier en gezondheid
Ziekte van Lyme: welke maatregelen nemen? Gepubliceerd op 01/08/2011 - 16h22

Er bestaat een zeer efficiënte behandeling voor de ziekte van Lyme . Als de ziekte vroeg wordt vastgesteld, volstaan antibiotica gedurende enkele dagen om het probleem op te lossen. Als het probleem ernstiger is, is een andere behandeling noodzakelijk.

Krabbende katten: bescherm uw woning en uw huid! Geüpdatet op 19/07/2011 - 11h10

Laten de klauwen van uw kat sporen achter op uw huid wanneer uw huisdier met u komt spelen of zich tegen u neervlijt? Krabt ze aan uw meubels en laat ze er onesthetische sporen achter? Enkele tips om u te verzoenen met de klauwen van uw kat …

Huiskat: hoe bereid ik ze voor op de vrijheid? Geüpdatet op 23/05/2011 - 15h58

Een kat de vrijheid geven die altijd binnen heeft gewoond, is niet zonder risico’s. Toch loont het de moeite als u er de kans toe hebt. Uw kat zal er zich beter door voelen en ze krijgt ook veel meer bewegingsruimte! Deze tips kunnen uw kat op weg helpen naar meer zelfstandigheid.

Omega-3-vetzuren: de gezondheidstroef van uw hond! Gepubliceerd op 22/02/2011 - 10h47

In de menselijke geneeskunde is de werking van bepaalde vetzuren, onder meer omega-3-zuren, overtuigend bewezen als aanvullende behandeling van tal van ziekten. Bovendien blijkt uit verschillende recente wetenschappelijke studies dat ze ook de gezondheid van onze vrienden de honden verbeteren.

Het correcte gebruik van de huisapotheek van uw hond of kat Geüpdatet op 14/06/2010 - 00h00

Wanneer uw hond er ziek uitziet, doet u er goed aan steeds raad te vragen aan uw dierenarts, alvorens uw toevlucht te nemen tot een of ander geneesmiddel . Zelfmedicatie kan in dit geval inderdaad gevaarlijk zijn!

Is chocolade een gepaste lekkernij voor uw hond? Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Chocolade is een lekkernij die de meesten onder ons heerlijk vinden. Laat uw hond of uw kat er echter niet van proeven! Chocolade bevat inderdaad theobromine , die dodelijk kan zijn voor uw huisdier!

Dier en gezondheid: houdt u van uw hond? Bescherm hem dan! Gepubliceerd op 22/03/2010 - 00h00

Dankzij een aantal eenvoudige preventieve maatregelen kunt u uw viervoeter beschermen tegen heel wat virale, parasitaire en bacteriële aandoeningen. Of hoe u uw hond een lang en comfortabel leven kunt bezorgen!

Gezondheid van huisdieren: Agressie bij honden begrijpen en in goede banen leiden Geüpdatet op 25/01/2010 - 00h00

Elk jaar raken talrijke mensen en huisdieren gewond ten gevolge van honden agressie . Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is de territoriale verdediging: de hond wil zijn territorium en zijn kroost beschermen. Een recente Spaanse studie heeft een poging gedaan om de risicofactoren te analysere...

Gezelschapsdieren: ook ecologische honden en katten! Geüpdatet op 15/12/2009 - 00h00

Op een ogenblik waarop ecologie en het behoud van onze planeet veelbesproken onderwerpen zijn, lijkt het interessant om ecologisch om te gaan met het dagelijkse leven van honden en katten , zelfs als sommige onderzoekers beweren dat het eenvoudige bezit van een kat of een hond al voldoende is om het...

Insectenbeten: het kan ook uw hond overkomen! Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Ook gezelschapsdieren kunnen last hebben van insectenbeten ! Die insecten kunnen vliegende insecten zijn (bijen, wespen, muggen...), op de grond leven (mieren) of op planten of andere dieren (teken, vlooien). Ze wachten gewoon tot uw hond langskomt en slaan dan toe!

Geen ngd's zonder dierenarts! Geüpdatet op 04/08/2009 - 00h00

Ze zijn nog nooit zo populair geweest: ngd's, de zogenaamde nieuwe gezelschapsdieren , hebben al talloze harten veroverd. Alvorens zo'n dier te adopteren, doet u er goed aan voldoende informatie te verzamelen over de gevolgen van uw beslissing.

Een ziekteverzekering voor honden en katten Geüpdatet op 13/07/2009 - 00h00

Net als wijzelf blijven ook onze huisdieren niet gespaard van kleine of soms zware gezondheidsproblemen en die leiden vaak tot onverwachte en moeilijk te dragen kosten. Om gerustig met dat soort situaties om te gaan kunt u een verzekering afsluiten voor uw gezelschapsdier!

Hoe reageren op een slangenbeet: 10 belangrijke tips Geüpdatet op 07/07/2009 - 00h00

In Europa is de adder de enige giftige slang . De beet van een adder is niet dodelijk, maar het slachtoffer moet toch zo snel mogelijk naar een verzorgingscentrum overgebracht worden. Wat moet u doen en wat mag u niet doen tot de hulpdiensten er zijn? We bieden u 10 tips om adequaat te reageren op e...

Uw hond beter begrijpen om zijn slechte gewoonten te kunnen bijsturen Geüpdatet op 08/06/2009 - 00h00

Max vernielt en bevuilt uw interieur of springt u en uw genodigden bijna omver zodra u thuiskomt. Deze ongewenste gedragingen zijn dikwijls het gevolg van het feit dat een hond zich onbegrepen voelt door zijn baasjes. Als u een hond in huis wilt waar makkelijk mee te leven is, moet u misschien afsta...

Hondenpoep is ook gevaarlijk voor hun eigen gezondheid! Geüpdatet op 04/05/2009 - 00h00

Hondendrollen zijn echt wel een onaangenaam kantje van het stadsleven. Maar wist u dat ze niet alleen het leven van de mensen kunnen verpesten, maar ook een gevaar zijn voor de gezondheid van de honden zelf?

Gezondheid huisdieren: Wat is de prijs van een hond in huis? Geüpdatet op 23/12/2008 - 00h00

Voeding, anti-parasieten behandelingen en dierenartsbezoeken zijn maar een paar van de uitgavenposten die u moet voorzien als u een hond in huis neemt. Reken daarbij de dagdagelijkse kosten en u komt aan een aanzienlijk budget voor uw viervoeter!

Gezondheid huisdieren: hoe moet je de hond uitlaten? Geüpdatet op 28/10/2008 - 00h00

Wandelingen zijn noodzakelijk voor het welzijn van uw hond en het is ook een vorm van ontspanning voor u en de viervoeter. Op voorwaarde dat uw huisdier een goede opvoeding genoot…

Dierengezondheid: kankers bij honden en huiskatten Geüpdatet op 30/09/2008 - 00h00

Honden en katten worden jammer genoeg niet gespaard door kanker. De ziekte komt meer voor bij oudere dieren en uit zich dikwijls door vermagering, gezwellen of nog andere symptomen naargelang de functie van het aangetaste orgaan (braken, bloedarmoede…)

Gezondheid huisdieren: chirurgische ingreep Geüpdatet op 26/08/2008 - 00h00

Sterilisatie, verwijdering van tandsteen, wegnemen van een tumor en breuken horen bij de talrijke redenen die voor uw kat of hond een chirurgische ingreep noodzakelijk kunnen maken. U kunt een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat de ingreep voor uw huisdier met een maximum aan comfort en veilighe...

Ook honden dragen in de auto beter een gordel Geüpdatet op 08/07/2008 - 00h00

Iedereen weet dat zowel de bestuurder als de passagiers hun veiligheidsgordel moeten omdoen in de auto. Voor dieren lijkt dat veel minder evident! Toch zouden ze er niet alleen zelf bij gebaat zijn: ook u kunt er voordeel mee doen.

Hondenbeten: hoe reageren? Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Het ergste risico in geval van een hondenbeet is de overdracht van hondsdolheid, een dodelijke ziekte. Daar komt nog bij dat bij de mens deze ziekte maandenlang kan sluimeren alvorens aan het licht te komen. Hoe moet men reageren?

Allergie: een hond houden kan! Geüpdatet op 27/05/2008 - 00h00

Een hond in huis hebben zou gunstig zijn voor kinderen die allergisch zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoek. De hond zou de gevoeligheid voor luchtwegallergenen verminderen.

Kies een hond die bij u past! Geüpdatet op 29/04/2008 - 00h00

Een hond in huis nemen doe je niet zomaar, het moet goed overwogen worden. Uw nieuwe vriend kan immers 8 tot 20 jaar uw huisgenoot worden! Hieronder vindt u enkele tips die u bij uw keuze kunnen helpen…

Hondsdolheid duikt op bij Parijs Geüpdatet op 22/04/2008 - 00h00

In februari dook het dodelijke hondsdolheid op in de buurt van Parijs. Ruim honderd personen kregen een vaccin toegediend. Reden genoeg voor de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid om de regels rond reizen met dieren in herinnering te brengen.

Pas op voor teken: zij kunnen een gevaarlijke ziekte overdragen Geüpdatet op 15/04/2008 - 00h00

In sommige landen in Midden-, Noord- en Oost-Europa, kunnen teken encefalitis (hersenontsteking) veroorzaken. Indien u eraan denkt in een van die regio's een vakantie in de natuur (mountainbiken, trektochten…) door te brengen, vergeet dan niet aan je arts een vaccin te vragen.

Huisdieren: Ook honden hebben soms nood aan kinesitherapie! Geüpdatet op 01/04/2008 - 00h00

Kinesitherapie kan honden helpen wanneer ze ziek zijn, herstellend of erg sportief. De therapie wordt toegepast door dierenartsen en ook door kinesitherapeuten die een opleiding kregen over de anatomie en de fysiologie van de hond.

Adopteer uw hond volledig legaal! Geüpdatet op 15/01/2008 - 00h00

De adoptie van een hond is dikwijls een mooie gebeurtenis die het begin markeert van een lang vriendschapsverhaal. Opdat die adoptie een mooie herinnering zou blijven, is het wel nodig de regels en zijn rechten te kennen zodat alles volgens het boekje kan gebeuren. Dat zal u achteraf in elk geval he...

Spelen, een must voor uw hond! Geüpdatet op 02/01/2008 - 00h00

Spelen is meer dan alleen maar een vorm van plezier maken en verstrooiing hebben. Al spelend leert uw hond ook zijn plaats in de hiërarchie van het gezin kennen. Het draagt dus op een prettige manier bij tot zijn opvoeding.

Nierinsufficiëntie bij katten en honden Geüpdatet op 25/12/2007 - 00h00

De nieren van uw hond of kat spelen een erg belangrijke rol bij het behoud van een goede gezondheid. Als de nieren het laten afweten, treden bepaalde symptomen op. Hoe beter u die kent, hoe sneller uw vleesetende viervoeter behandeld kan worden.

Water voor uw kat! Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Uw kat heeft absoluut water nodig om te leven. Haar lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water en om haar waterhuishouding in stand te houden moet ze onbeperkt kunnen drinken.

Vlooien zijn niet bang van de winter! Geüpdatet op 20/11/2007 - 00h00

De winter komt er aan en de temperaturen komen hoe langer hoe meer in de buurt van het vriespunt. Maar ook bij koud weer moet men waakzaam blijven voor honden, katten en de larven van vlooien die zich geduldig schuilhouden in huis.

Bescherm uw huisdieren tegen hondsdolheid! Geüpdatet op 13/11/2007 - 00h00

Hondsdolheid wordt veroorzaakt door een virus. Het is een ziekte die vaak dodelijk is en die overgedragen wordt via speeksel van een besmet dier. Door uw hond of kat te laten vaccineren, kunt u hem of haar beschermen tegen hondsdolheid.

Vier tips voor gezonde pups! Geüpdatet op 06/11/2007 - 00h00

Wilt u uw pup de beste kansen geven op een lang en gezond bestaan? Geef hem dan niet alleen een kwaliteitsvolle voeding maar ook de noodzakelijke zorg!

Hoe uw huisdier afleiding bezorgen? Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Spelletjes en andere activiteiten dragen bij tot de ontwikkeling van uw huisdier en zij onderhouden bovendien uw onderlinge verstandhouding. Wanneer uw huisdier alleen achterblijft, moet het ook voldoende afleiding hebben zodat het zich niet gaat vervelen.

Tips voor de verzorging van honden- en kattenvachten Geüpdatet op 16/10/2007 - 00h00

Kwaliteitsvoeding geven en de pels regelmatig borstelen bezorgen de meeste honden en katten een vacht die straalt van gezondheid. Sommige onder hen hebben echter bijkomende hulp nodig om met hun vacht goed voor de dag te komen.

De taal van katten Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Lichaamshoudingen, het afzetten van feromonen, geluiden maken... het zijn enkele van de vele manieren van communiceren van katten. Een correcte interpretatie van deze boodschappen zal voor een goede verstandhouding met uw huisdier zorgen.

Kunnen uw kleine huisdieren samenleven? Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Honden, katten, fretten, knaagdieren en konijnen wonen in de natuur niet samen en hebben totaal verschillende levenswijzen. Is het evenwel mogelijk om ze samen te huisvesten in uw huis?

Vaccinatie van een kat: zijn er nevenwerkingen te vrezen? Geüpdatet op 25/09/2007 - 00h00

Vaccinatie is belangrijk om een kat te beschermen tegen talrijke virussen. In sommige gevallen, kan een vaccin de oorzaak zijn van een aantal nevenwerkingen, die meestal ongevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

Honden en katten: chronisch braken Geüpdatet op 18/09/2007 - 00h00

Als uw kat of hond weken achtereen braakt kan dat een teken zijn dat hij ziek is, maar bij een gezond dier is het soms ook een manier om de maag te reinigen.

Hoe slagen in de opvoeding van uw jonge hond? Geüpdatet op 11/09/2007 - 00h00

Indien u zich wil verzekeren van een aangename verstandhouding tussen u en uw hond, mag u niet aarzelen hem een aantal basisregels aan te leren zodra hij het huis van zijn nieuwe familie betreedt.

Erfelijkheid bij honden en katten (deel 2) Geüpdatet op 04/09/2007 - 00h00

Honden, sommige rassen meer dan andere, blijven niet gespaard van erfelijke ziekten. Gelukkig kunnen deze afwijkingen worden opgespoord, waardoor ze vroegtijdig kunnen worden behandeld en de betrokken dieren uit het reproductieproces gesloten.

Honden, katten en genetica (deel 1) Geüpdatet op 28/08/2007 - 00h00

Bij sommige katten- en hondenrassen kan men erfelijke ziekte opsporen. Zo kan men vermijden dat de ziekten zich verspreiden én ervoor zorgen dat zieke dieren vroegtijdig behandeld worden.

Chronische diarree bij honden: een volledige check-up dringt zich op Geüpdatet op 14/08/2007 - 00h00

Heeft uw hond al weken of zelfs maanden last van abnormale ontlasting? Dat betekent ongetwijfeld dat er een probleem is of een functiestoornis die dringend moet opgestoord worden: chronische diarree tast geleidelijk de gezondheid van uw huisdier aan.

De ruiperiode van vogels in kooien en volières Geüpdatet op 07/08/2007 - 00h00

De ruiperiode, waarbij de vogels hun verenkleed vernieuwen, is voor hen zeer vermoeiend en kan meerdere keren per jaar voorkomen. Tijdens die periodes hebben de vogels rust nodig en soms ook nog een aangepast voedingssupplement.

Anticonceptiva voor hond en kat: gevaarlijk... Geüpdatet op 31/07/2007 - 00h00

Het beste anticonceptivum voor uw vrouwelijke viervoeter is de chirurgische verwijdering van de twee eierstokken. Wanneer definitieve sterilisatie niet wenselijk is, wordt er een beroep gedaan op contraceptiva, maar die kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

PUBLICITÉ