PUBLICITÉ
ARTIKELS DIER EN GEZONDHEID
269 online artikels over Dier en gezondheid
Huisdieren zijn gezond! Gepubliceerd op 27/04/2017 - 14h56

Trouw, altijd beschikbaar, nooit kwaad... Honden, katten en andere vogels maken de helft van de gezinnen gelukkig. Maar wist u ook dat ze ons niet alleen affectie en vreugde bezorgen, maar ook waken over onze gezondheid?

Gevaar in huis: hoe kunt u uw katten en honden beschermen? Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h14

Onze katten en honden wonen vaak samen met ons in onze woning. Jammer genoeg herbergt ons huis heel wat gevaren waarvan onze huisdieren zich helemaal niet bewust zijn! Enkele voorzorgsmaatregelen volstaan echter al om ongelukken te voorkomen.

Gevaar voor ijsjeshoofdpijn Gepubliceerd op 10/03/2017 - 11h45

Nee, dit is geen grap. Alleen al door ijsjes te eten krijgen flink wat jongeren een 'ijselijke' hoofdpijn. Vooral in de zomer maar ook daarbuiten. En jongeren die gevoelig zijn voor migraine, lijden er vaker aan.

Wormen: een kwestie van hygiëne? Gepubliceerd op 24/02/2017 - 15h14

Darmwormen zijn parasieten die zich in ons spijsverteringsstelsel nestelen en er leven ten koste van ons lichaam. Wat zijn de meest voorkomende darmwormen? Hoe raken we besmet? Waarom is hygiëne de belangrijkste voorzorgsmaatregel om geen wormen te krijgen of - als we er dan toch hebben – te voorkom...

Welke gevolgen heeft de ziekte van Lyme? Gepubliceerd op 26/01/2017 - 12h47

De ziekte van Lyme haalt tegenwoordig vaak het nieuws. De preventietips worden ook regelmatig herhaald. Maar kent u deze ziekte ook echt?

Een huisdier meenemen op vakantie: wat u moet weten… Geüpdatet op 02/08/2016 - 13h48

De grote zomervakantie is voor u misschien synoniem met een reis naar de zon, zwemmen in zee en wandelen op het strand, ergens ver weg van de dagelijkse routine. Maar wat moet u aanvangen met uw huisdier? Neemt u het mee op reis? Ziehier onze praktische tips voor een zorgeloze vakantie met uw gezels...

Met uw hond op vakantie: reizen zonder stress Gepubliceerd op 19/07/2016 - 15h11

Wilt u vermijden dat uw hond dit jaar tijdens uw vakantie last krijgt van stress, misselijkheid of diarree ? Houd dan rekening met deze enkele raadgevingen.

Schurft bedreigt de huid van uw hond! Gepubliceerd op 24/05/2016 - 17h31

Krabt uw hond zich vaak? Verschijnen er korstjes, puistjes en kale plekken op zijn huid? Krabt hij veel aan zijn oren en schudt hij regelmatig zijn kop heen en weer? Hij zou wel eens last kunnen hebben van mijtachtigen , parasieten die schurft veroorzaken.

Zwangere vrouwen en toxoplasmose: wat met de kat in huis? Geüpdatet op 26/02/2016 - 16h08

Toxoplasmose wordt veroorzaakt door het parasitaire sporendiertje Toxoplasma gondii. Deze infectieziekte kan ook katten en tal van andere zoogdieren en vogels besmetten. Vaak brengt de aandoening helemaal geen symptomen mee, maar ze is wel gevaarlijk voor sommige zwangere vrouwen .

Schildpadden in huis: opgelet voor salmonellose! Geüpdatet op 06/01/2016 - 09h52

Kleine schildpadjes van maar enkele centimeters groot lijken het perfecte huisdier voor kinderen: ze zijn schattig, stil en stellen niet veel eisen. Maar wees wel heel voorzichtig voor salmonella!

Autoreizen: een nachtmerrie voor sommige honden en katten! Gepubliceerd op 18/09/2015 - 10h03

Blaffen, overmatig kwijlen, misselijkheid of braken: is met uw vriend in de auto reizen een nachtmerrie?! Er bestaan oplossingen om het tijdens de rit hem en u comfortabeler te maken. Meteen gaat uw veiligheid op de weg er ook stukken op vooruit!

Mijn hond heeft diarree. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 25/08/2015 - 11h31

Zachte, lopende of bloederige stoelgang bij uw hond zijn allemaal tekenen dat er iets mis is met zijn spijsvertering. En dat uit zich in diarree . Enkele eenvoudige ingrepen volstaan al om de darmwerking van uw vriend te herstellen!

Honden en katten: weggelopen, teruggevonden... Gepubliceerd op 05/08/2015 - 09h48

Hebt u zo-even een verdwaald dier opgevangen of is uw hond of kat spoorloos verdwenen? Reageer meteen door de juiste, eenvoudige, maar doeltreffende stappen te ondernemen!

Een gezelschapsdier verliezen: niet te onderschatten! Geüpdatet op 23/06/2015 - 10h17

Honden en katten, maar ook alle andere huisdieren - van parkieten tot paarden - verrijken het leven van de mensen die ze houden. Maar de levensverwachting van al deze dieren is veel korter dan de onze. Als we zo’n gezelschapsdier in huis halen, weten we dus al op voorhand dat we ze heel waarschijnli...

Kinderen en honden: goede maatjes? Gepubliceerd op 02/06/2015 - 11h22

De komst van een baby is een ingrijpende verandering in het gezin en kan flink wat stress veroorzaken bij uw hond. Uw hond kan zowel een fantastische vriend voor uw kind zijn als een reëel gevaar. Het komt er dan ook op aan om goed om te gaan met die nieuwe situatie en zo de veiligheid van uw kind e...

Mijd tekenbeten en voorkom de ziekte van Lyme! Gepubliceerd op 02/06/2015 - 10h52

De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken die zich nestelen in struikgewas of bebost gebied. Wandelaars die gebeten worden, kunnen zo besmet worden met de bacterie borrelia burgdorferi die de ziekte van Lyme veroorzaakt. We geven u enkele tips om u ertegen te wapenen en een woordje uitleg bij...

Knokkelkoorts of dengue, een ziekte die de mug doorgeeft Gepubliceerd op 26/05/2015 - 16h23

Knokkelkoorts of dengue? U kent het misschien niet, tenzij u vaak naar tropische bestemmingen reist. Het door muggen overgedragen virus lijkt nu ook naar het noorden op te rukken. Wat moet u erover weten?

Ik ben bang voor honden: wat moet ik doen? Geüpdatet op 03/04/2015 - 09h33

U hebt een soort zesde zintuig voor honden, u ziet ze al voor de anderen ze zien en u gaat aan de overkant van de straat lopen als u er van ver een ziet afkomen. U mijdt ook parken en bossen uit angst om een baasje met zijn viervoeter tegen te komen. Kortom, u bent bang voor honden . Maar er is goed...

Gezelschapsdieren: zijn ze aan te raden voor bejaarden? Geüpdatet op 17/03/2015 - 17h23

Vanuit psychologisch en sociologisch standpunt heeft het bezit van een gezelschapsdier heel wat positieve effecten. Vooral voor bejaarden kan dat interessant zijn, al hebben huisdieren ook hun nadelen.

Blaasproblemen bij katten opsporen en verzorgen Gepubliceerd op 22/09/2014 - 13h03

Blaasproblemen verminderen het levenscomfort van uw kat en kunnen zelfs fataal zijn. Het is dus belangrijk om ze te herkennen zodat ze tijdig behandeld kunnen worden…...

Een jackrussellterriër: een metgezel die bruist van energie Gepubliceerd op 09/09/2014 - 10h42

Hoewel genetisch voor de jacht geprogrammeerd, kan een jack russell toch een uitstekende en verstandige gezelschapshond zijn, die zeer gehecht is aan zijn baasje. Het baasje moet dan wel een sportief iemand zijn die er niet voor terugdeinst heel wat uren te investeren om met zijn hond te spelen en t...

Gezonde huisdieren: een rustige terugkeer uit vakantie voor u en uw hond Gepubliceerd op 18/08/2014 - 18h00

Is uw hond met u op vakantie geweest of heeft hij in een hondenpension verbleven? Hoe dan ook: hij zal zich na de vakantie, net zoals u, opnieuw moeten aanpassen aan het dagelijkse leven…... Het is een goed moment voor een gezondheidscheck-up van uw dier!

Op zomervakantie met je hond Gepubliceerd op 07/07/2014 - 10h24

De zomer is in aantocht! Gaat uw hond mee op reis? Vergeet niet na te gaan of zijn gezondheidsboekje in orde is en of u in het bezit bent van alles wat u nodig hebt om met hem op vakantie te vertrekken.

Tekenbeten: opgelet voor piroplasmose! Gepubliceerd op 01/05/2014 - 12h44

Piroplasmose is vaak dodelijk als ze niet wordt behandeld en komt overal in de wereld voor. Wat zijn de symptomen van piroplasmose en wanneer moet u met uw hond naar de dierenarts? Met welke producten kunnen we tekenbeten voorkomen Bestaat er een vaccin tegen piroplasmose? E-gezondheid maakt de bala...

Katten- en hondenvlooien Gepubliceerd op 28/04/2014 - 10h59

Vlooien zijn één van die ongewenste gasten die onze huisdieren en onze huizen teisteren . Waakzaamheid en preventie zijn de sleutelwoorden om die kleine, stekende, bloeddorstige spring-in-'t-velds klein te krijgen.

Malaria, chikungunya, knokkelkoorts, enz.): ernstige overdraagbare 'vectorziektes' Gepubliceerd op 04/04/2014 - 16h25

Vectorziektes of via vectoren overgedragen ziektes zijn aandoeningen die verspreid worden door vectoren zoals muggen, luizen, teken en andere insecten. Een aantal daarvan zijn ernstig en zelfs potentieel dodelijk en verspreiden zich via epidemieën. Alles wat u moet weten over de belangrijkste vector...

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te voorkomen dat u geen flaters begaat en uw ontredd...

De ziekte van Lyme in tien vragen Gepubliceerd op 09/07/2013 - 16h55

Teken brengen de Borrelia-bacterie over. Die veroorzaakt bij de mens de ziekte van Lyme en wordt overgedragen via een beet. Lees de onderstaande vragen en antwoorden zodat u verder met een gerust hart een boswandeling kunt maken zonder gevaar te lopen op de ziekte van Lyme.

FIV: aids bij katten Geüpdatet op 02/07/2013 - 09h40

Net zoals aids bij de mens, bestaat er ook een immunodeficiëntievirus bij katten: FIV (feliene immunodeficiëntie). Hoewel FIV tot dezelfde familie behoort als HIV, is er momenteel geen enkel gegeven dat erop wijst dat het virus kan worden overgedragen op de mens.

Huidtumoren: loopt uw hond gevaar? Gepubliceerd op 03/06/2013 - 17h46

Cysten, abcessen, hematomen en tumoren kunnen de huid van uw hond misvormen. Van de tumoren, die het gevolg zijn van een abnormale vermenigvuldiging van de huidcellen, moet een biopsie of een excisie worden gemaakt om de risico's voor uw vriend te kunnen bepalen.

Borsttumoren bij teven en poezen Gepubliceerd op 21/05/2013 - 14h11

Vrouwelijke honden en katten krijgen vaak te maken met borsttumoren. Bij honden maken die 25 tot 50% van de tumoren uit. Toch kunt u uw trouwe viervoeter beschermen door haar vroegtijdig te laten steriliseren.

Bedwantsen: alles over deze nieuwe bedreiging... Geüpdatet op 13/05/2013 - 18h41

De bedwantsen zijn terug van weggeweest! Deze minuscule insecten leven in beddengoed. In België zijn er almaar meer meldingen van mensen die tijdens hun slaap gebeten worden. Ze worden meegebracht door reizigers. Hoe herkent u ze en hoe raakt u ervan af?

Gaan honden en kinderen goed samen? Gepubliceerd op 12/11/2012 - 13h04

Wil uw jongste peuter absoluut een hond ? De voordelen van een huisdier voor de ontwikkeling van een kind zijn er wel degelijk , maar een hond in huis nemen is geen beslissing die u lichtvaardig mag nemen. Enkele overwegingen.

Het hantavirus-syndroom: via knaagdieren op de mens overgedragen Gepubliceerd op 14/09/2012 - 11h28

Het hantavirus-syndroom is een virale ziekte die de mens oploopt door contact met knaagdieren die het virus dragen. Besmetting met het hantavirus veroorzaakt ernstige long- of nierinfecties die soms dodelijk kunnen zijn. De ziekte kan niet worden behandeld, maar ze komt gelukkig zelden voor.

Wat moet u doen bij een wespensteek? Gepubliceerd op 30/07/2012 - 11h00

Wespensteken zijn meestal ongevaarlijk , behalve voor mensen die er allergisch op reageren . Maar ze kunnen wel vreselijk pijn doen en een wesp kan soms erg agressief zijn en meerdere keren steken . Dat veroorzaakt een toxische reactie die soms vrij hevig kan zijn. Wat moet u precies doen als u gest...

Hoe gevarieerd moet de voeding van uw hond zijn? Gepubliceerd op 16/04/2012 - 19h28

Om gezond te blijven hebben honden vooral een volwaardige en evenwichtige voeding nodig die elke dag constant is. Zet uw eventuele culinaire interesses dus opzij!

Is uw rashond gevoelig voor bepaalde ziekten? Geüpdatet op 23/12/2011 - 20h13

Alle honden zijn vatbaar voor ziekten die eigen zijn aan deze soort. Virussen en andere ziektedragers kunnen dus alle rassen met dezelfde waarschijnlijkheid vellen, maar voor andere aandoeningen liggen de kaarten wel degelijk anders!

Help uw kat veilig door de kersttijd Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h40

Het einde van het jaar nadert, de voorbereidingen voor Kerstmis beginnen op gang te komen in huis. Vergeet in al de opwinding toch ook uw poes niet, want als ze aan uw versieringen en feestschotels zit, kunnen er ongelukken gebeuren.

Hoe honden met hartproblemen een comfortabel leven geven? Geüpdatet op 21/11/2011 - 11h41

Is er bij uw hond een hartstoornis vastgesteld? Geen paniek! Als hij wordt opgevolgd door de dierenarts, zijn gewicht onder controle gehouden wordt en een aangepaste behandeling krijgt, kan hij verder genieten van een comfortabel leven aan uw zij!

Welke voeding voor uw hond? Geüpdatet op 24/10/2011 - 11h54

Wilt u uw hond de best geschikte voeding geven, maar weet u niet welke oplossing te kiezen? Deze tips kunnen uw keuze vergemakkelijken!

Artrose: een chronische pijn die uw hond verzwakt Gepubliceerd op 03/10/2011 - 15h31

Stijfheid of kreupelheid kunnen symptomen zijn van een degeneratieve aandoening van de gewrichten van uw hond , een aandoening die we goed kennen onder de naam artrose . Laat in dit geval uw hond onderzoeken door uw dierenarts!

Kent u de lichaamstaal van uw hond? Geüpdatet op 27/09/2011 - 10h16

Door het gedrag van onze huisdieren te observeren geven we ze een kans om met ons te communiceren. Sommige houdingen of de stand van de oren of de staart zeggen namelijk iets over hun gemoedstoestand!

Wat te doen als de darmtransit van uw hond ontregeld is? Geüpdatet op 22/08/2011 - 17h31

Een zachte of te harde stoelgang wijst op een slechte darmtransit van uw hond . In veel gevallen herstelt de situatie zich vanzelf, maar soms hebben de darmen van uw hond een steuntje in de rug nodig om weer normaal op gang te komen!

PUBLICITÉ