PUBLICITÉ
ARTIKELS DIEET
242 online artikels over Dieet
Kan gewichtsverlies leiden tot relationele problemen? Gepubliceerd op 09/09/2015 - 15h26

Wanneer men met overgewicht kampt of met obesitas geconfronteerd wordt, is gewicht verliezen positief en dikwijls zelfs zeer belangrijk voor de gezondheid. Toch is dit gewichtsverlies niet even vanzelfsprekend voor elk aspect van het leven. Laten we het voorbeeld nemen van een koppel dat elkaar heef...

Is het verstandig om light te eten? Gepubliceerd op 05/08/2015 - 09h46

Lightproducten hebben alsmaar meer succes. Tegenwoordig vind je caloriearme waren in het hele voedselgamma, zout of zoet: gebak, chocolade, kauwgom, boter, margarine, bereide gerechten, snacks, enz. Hoe komt dat? Zijn ze efficiënt? Wie koopt ze?

Zoetstoffen: vergif of beschermend? Geüpdatet op 10/06/2015 - 15h07

De zoetstoffen en vooral dan aspartaam liggen weer onder vuur. Pepsi Cola heeft onlangs laten weten dat het voortaan geen aspartaam meer in zijn dranken zal gebruiken. Canderel, de marktleider van deze «nepsuiker», heeft de stap al eerder gezet. Het middel wordt nu vervangen door sucralose. Een krit...

Wie kilo’s kwijt wil, moet vooral niet diëten! Gepubliceerd op 26/05/2015 - 15h02

Nu de vakantie voor de deur staat, doen de diëten weer hun intrede in de vrouwenbladen. Maar welk dieet moeten we kiezen? Geen enkel, antwoordt voedingsdeskundige Patrick Van Alphen resoluut.

Fouten waardoor de kilootjes erbij komen of er niet afgaan Geüpdatet op 18/05/2015 - 17h17

« Ik eet niets en toch val ik niet af»… «Ik ben constant aan het kuren en toch verdik ik nog». Dat soort uitspraken krijgen diëtisten en voedingsdeskundigen vaak te horen van hun patiënten. Wat zijn de fouten die maken dat de kilootjes erbij komen of er niet afgaan?

Jojodiëten: de weegschaal als vijand nr. 1 Gepubliceerd op 05/05/2015 - 16h06

Wie heeft er niet al eens enkele overtollige kilo’s willen kwijtraken? Dat op zich is niet zo moeilijk, alleen komen ze er soms in geen tijd weer bij… Dat is het beruchte jojo-effect : vermageren om nog makkelijker te verdikken.

De drie vermageringstroeven van yoghurt Geüpdatet op 28/04/2015 - 08h52

Het ideale gewicht in stand houden zou geen constant gevecht mogen zijn. Het toepassen van een aantal goede eetgewoonten zou moeten volstaan. Een ervan is regelmatig yoghurt eten. Wat heeft dit melkproduct dan dat andere niet hebben?

Te grote eetlust? Te veel kilo’s? Wat zijn de remedies? Geüpdatet op 20/04/2015 - 09h26

Het is niet eerlijk, maar het is niet anders. Er zijn mensen die alleen maar honger krijgen tegen etenstijd aan en andere die altijd goesting hebben en bij wie de kilootjes er dus snel bijkomen. Hoe kunnen we die situatie rechtzetten en op een verstandige manier afvallen ?

FODMAP-beperkt dieet tegen prikkelbare darm Geüpdatet op 14/04/2015 - 09h24

Wat FODMAP is? Het is geen woord, maar een letterwoord dat staat voor een groep suikers. Die worden tegenwoordig als de - gedeeltelijke - oorzaak beschouwd voor de zo hinderlijke symptomen van het prikkelbaredarmsyndroom .

Wat doet een diëtist? Geüpdatet op 08/04/2015 - 11h24

Een diëtiste of diëtist heeft een diploma in de voedings- en dieetkunde en speelt een cruciale rol in het verwerven van gezonde eetgewoonten. Wat is hun rol precies? Hoe gaan ze te werk? Met welke patiënten werken ze? Een korte kennismaking.

Afslanken: dé valkuil van de lente Gepubliceerd op 20/03/2015 - 10h06

Nu de lente begint, worden we weer overspoeld met informatie over vermageringskuren . Hoe kunnen we voorkomen dat we in die jaarlijks terugkerende val trappen?

Het paleodieet: een goed idee? Geüpdatet op 17/02/2015 - 15h01

Het paleodieet is de nieuwste hype om te vermageren en weer energie te vinden. Moeten we onze vuursteenmessen weer gaan wetten, terugkeren naar de grotten en een paleodieet volgen?

Hoe omgaan met diabetes tijdens de feesten? Gepubliceerd op 22/12/2014 - 14h36

Met de kerst- en eindejaarsfeesten is het niet altijd gemakkelijk voor diabetici om hun gewicht en ziekte in de gaten te houden. Met deze speciale tips kunnen diabetici mee genieten van de feesten zonder dat hun gewicht of bloedsuikerspiegel eronder lijdt.

Vermageren zonder honger te lijden: kies verzadigende voedingsmiddelen Gepubliceerd op 24/11/2014 - 16h32

Het woord ‘dieet’ wordt automatisch geassocieerd met calorieën, zelden of nooit met de term verzadiging of verzadigd zijn. Het is nochtans door het verzadigingsgevoel dat we bij het diëten frustraties vermijden en de vaak daarmee gepaard gaande snoepbuien. Maar hoe kunnen we ons buikje vol eten zond...

Tegen de honger: vezels en proteïnen Gepubliceerd op 13/10/2014 - 14h54

Het probleem met diëten is dat men er ook moet in slagen om zijn honger te stillen. Als dat het geval is, zal het ook gemakkelijker zijn om die "ontzettende zin in iets lekkers" te beheersen. Om aan het einde van een maaltijd een verzadigd gevoel te hebben, kunnen wij beroep doen op twee voedingssto...

Vermageren: de foute jacht op vetten Gepubliceerd op 18/07/2014 - 15h33

Sporters die gewicht willen verliezen beschouwen vetten meestal als de vijand. Ze doen dan ook alles om vetten te vermijden. Maar ze hebben ongelijk.

Meer vezels en granen in de diëten Gepubliceerd op 07/07/2014 - 17h28

Omdat men denkt dat het dikmakers zijn, worden koolhydraat- en vezelrijke voedingsmiddelen zoals granen in de nieuwe diëten vaak geweerd. Twee studies suggereren dat het bannen van deze voedingsstoffen - ook al is dat maar tijdelijk - niet noodzakelijk dé oplossing is om gewicht te verliezen...

Hoe blijft u het knabbelen en dwangmatig eten de baas? Gepubliceerd op 01/07/2014 - 16h50

Of u op dieet bent of niet, het tussendoor knabbelen en boulimieaanvallen riskeren op de duur zwaar door te wegen. We bezorgen u een aantal tips die u in de praktijk kunt omzetten om uw dwangmatige obsessies en de daaropvolgende gewichtstoename te beperken.

Bang om te verdikken? Ontzeg u vooral niets! Geüpdatet op 27/06/2014 - 10h35

Het proces is bekend: hoe meer we ons bepaalde producten ontzeggen, hoe meer trek we erin krijgen en hoe groter onze frustratie wordt. En vroeg of laat zwichten we onvermijdelijk. Het resultaat zijn weer extra kilo’s en schuldgevoelens.

Wanneer en hoe afvallen? Gepubliceerd op 16/06/2014 - 17h23

U bent een paar kilootjes meer, u hebt er een paar verloren, daarna bent u weer aangekomen ... U vindt uzelf te dik en u weet geen raad meer en komt op een vrije dag dan ook liever niet onder de mensen... Wel, u bent niet alleen! Maar bent u echt wel voorbestemd om mager te zijn? Wat is uw ideale ge...

Fitness steppen: leuk en goed voor de lijn! Geüpdatet op 02/05/2014 - 11h56

Steps en steppers zijn niet meer weg te denken uit de fitnesscentra. Steppen is ideaal voor wie wil afvallen, het is ook goed voor het hart en prettig om te doen. Hoe maakt u er zo efficiënt mogelijk gebruik van?

Zoetstoffen: smaak zonder calorieën Gepubliceerd op 01/05/2014 - 17h52

In plaats van uw buik in te trekken op strategische momenten, zou u ook elke dag minder suiker kunnen eten, toch? Zoetstoffen kunnen interessant middel zijn om u daarbij te helpen. Hun smaak is bijna dezelfde als die van suiker, maar het aantal calorieën dat ze opleveren is veel lager.

Nieuwe zoetstoffen of light nieuwe stijl Gepubliceerd op 01/05/2014 - 17h48

Frisdranken, koekjes, chocolade, jam... De lightproducten veroveren almaar meer de rekken van de grootwarenhuizen. Naast de grote bekende namen, met op kop aspartaam, dienen zich nu ook enkele nieuwigheden aan.

Diëten: wat is een gevaarlijk dieet en waarom? Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

In de lente zijn allerlei diëten waarmee we nog snel enkele kilo’s willen kwijtraken voor de zomer heel populair. Al deze snelle vermageringskuren, of crashdiëten zijn gevaarlijk. Ze effenen allemaal het pad voor obesitas. Sommige kunnen zelfs onze gezondheid in gevaar brengen. Waarom is dat zo? En...

Lightproducten, dieetproducten, magere producten: tips om de juiste keuze te maken. Geüpdatet op 28/04/2014 - 09h56

De winkels liggen vol voedingsmiddelen waarmee we zouden vermageren. Er wordt werkelijk met termen gegooid: minder vet en suiker, cholesterolarm, mager, light, dieet, enz. Maar wie aan het kuren is, moet de beloften van de producenten niet altijd blindelings geloven. Vier tactieken om de magere prod...

Het nieuwe programma van Weight Watchers Gepubliceerd op 27/04/2014 - 19h27

Wanneer het beroemdste dieet ter wereld vernieuwt, komt er heel wat bij kijken! We bieden u een overzicht van de 3 belangrijke nieuwigheden van het ProPoints-plan. En nog deze vraag: is Weight Watchers DE oplossing om op lange termijn gewicht te verliezen? Niet zeker...

Samen vermageren is gemakkelijker! Geüpdatet op 04/04/2014 - 16h25

Vermageren is, als het echt nodig is, nooit een makkelijke onderneming. Het vraagt wilskracht - wat men er ook over zegt - en vaak voelt met zich heel eenzaam, alsof men buiten het sociale leven en gezinsleven staat. Met tweeën de stap zetten is dan ook altijd beter.

Lichaamsbeweging: bereken uw calorieënverbruik! Gepubliceerd op 03/04/2014 - 18h58

Stappen, trappen oplopen, fietsen, golfen, ramen zemen, tuinieren, de liefde bedrijven... Hoeveel calorieën verbruiken we bij deze activiteiten? En hoeveel moeten we er verbruiken om er gezonder van te worden?

Dieet: hoe vermijdt u om de verloren kilo's terug aan te komen? Gepubliceerd op 03/04/2014 - 18h10

Afslanken is moeilijk, maar het gewenste gewicht behouden na een dieet nog moeilijker. Personen die overgewicht hebben of zwaarlijvig zijn, krijgen de raad om minstens 5 tot 10 % van hun lichaamsgewicht te verliezen, om er een aanzienlijke gezondheidswinst uit te puren. Op voorwaarde uiteraard dat d...

Het is lente, de tijd van de voorjaarskuren... Gepubliceerd op 18/03/2014 - 09h30

Het is weer zover! De chocolade van de paashaas is nog niet goed uit de etalages van de bakkers en patisserieën, of lente, het seizoen van de voorjaarskuren trekt alweer op gang.

Voeding bij diëten: mijd de valkuilen en hardnekkige misvattingen Geüpdatet op 17/03/2014 - 13h20

Sommige voedingsmiddelen worden ten onrechte als gezondheidsproducten beschouwd. Andere hebben dan weer, ook ten onrechte, een slechte reputatie. Laat u dus niet misleiden, maar leer de valkuilen te ontwijken. Anders zou al uw moeite om kilo’s kwijt te raken misschien wel eens voor niets kunnen zijn...

Diëten: wat te denken van onlinecoaching? Geüpdatet op 03/02/2014 - 11h39

Veel mensen willen op een duurzame manier vermageren, maar slagen daar niet in. Welke oplossingen bestaan er vandaag? De voorbije jaren zijn er verschillende websites voor voedingscoaching verschenen. De bekendste is Weight Watchers. Wat zijn de voordelen van onlinedieetcoaching in vergelijking met...

Gesplitste diëten hebben geen effect Gepubliceerd op 14/01/2014 - 10h49

De methodes Montignac, Shelton en Dukan zijn de bekendste van de zogenaamd gesplitste diëten . Uit studies blijkt nu dat dit type dieet niet werkt.

5:2 dieet: zoveelste charlatanerie of duurzame afslankmethode? Gepubliceerd op 14/01/2014 - 10h45

Het Vastendieet , ook bekend als het 5:2 dieet , maakt in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten al maanden furore. Nu verovert het ook onze contreien. Het werkt als volgt: u mag 5 dagen onbeperkt eten en 2 dagen moet u de broeksriem aantrekken.

Detox? Laat u niet oplichten! Gepubliceerd op 14/01/2014 - 10h40

Aan detox valt haast niet te ontsnappen. Onder deze noemer schuilt een florerende markt van plantensappen, voetpleisters en vastenkuren (al dan niet geforceerd) tot ionische toestellen, infraroodtoestellen en lavementen. En dat alles om ons van de giftige stoffen te ontdoen die aan de basis liggen v...

Mijn detoxdieet Gepubliceerd op 03/01/2014 - 18h04

De bedoeling van een detoxdieet is het lichaam inwendig zuiveren. Daarbij worden toxines en afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. In een detoxdieet spelen groenten een zeer belangrijke rol. Aan welke groenten moeten we de voorkeur geven en welke zijn de andere basisprincipes van het detoxdieet?

Wat te kiezen voor de eindejaarsfeesten? Van voorafje tot dessert. Geüpdatet op 17/12/2013 - 14h03

Alle - of toch bijna alle - traditionele producten voor de eindejaarsfeesten hebben voedingskwaliteiten. Op voorwaarde natuurlijk dat u ze goed kiest en er niet mee overdrijft. Een kort overzicht van het eindejaarsmenu, van voorgerecht tot dessert.

Groene thee, ook een remedie tegen overgewicht? Gepubliceerd op 26/11/2013 - 10h38

Voor wie op zoek is naar een slanke(re) lijn, is groene thee een veelbelovend ingrediënt. Door groene thee te gebruiken, kunt u de risico's van ziekten, die vaak gepaard gaan met overtollig gewicht, beperken.

Boter, room, sauzen: is light een goed idee? Gepubliceerd op 24/09/2013 - 06h17

Vetstoffen, in de vorm van boter, margarine, room, saus..., zijn de eerste voedingsmiddelen waarvan men de hoeveelheid moet beperken wanneer men een dieet volgt of doodeenvoudig wanneer men zijn gewicht onder controle wil houden. De verleiding is vaak groot om het probleem op te lossen met lightprod...

Alkaline Diet, het dieet van de celebrity’s! Geüpdatet op 18/09/2013 - 11h33

Momenteel is het 'Alkaline diet ' erg in de mode. Het wordt vurig verdedigd en gepromoot door heel wat vrouwelijke stars, de slanke Victoria Beckham op kop. Zij heeft de voordelen ervan zelfs aan haar volgers getwitterd (en dat zijn er intussen bijna zeven miljoen!). Waar draait het alkalinedieet of...

Met z’n allen naar een glutenvrij dieet? Geüpdatet op 26/08/2013 - 07h32

Zijn we overgevoelig voor gluten? Al enkele maanden regent het in Europa en de Verenigde Staten getuigenissen van aanhangers van het glutenvrij dieet – celebrity’s en topsporters op kop - over de geweldige voordelen van dit dieet. Wat is er nu van aan?

Diëten: welke informatie is juist en welke fout? Gepubliceerd op 09/04/2013 - 13h55

Elk voorjaar vieren de diëten weer hoogtij . Laat u niet misleiden door de spectaculaire beloften die je overal hoort. Probeer een onderscheid te maken tussen wat juist is en wat fout .

Zetmeelproducten: gezond of niet? Geüpdatet op 26/02/2013 - 09h19

De plaats van zetmeelproducten in de voeding blijft bijzonder omstreden. Hoe zit het vandaag? Laten we de zaken even objectief bekijken…

Kruidenthees: drink niet zomaar om het even wat! Geüpdatet op 25/02/2013 - 16h46

Fytotherapie is een zogenaamde alternatieve geneeskunst die gebruik maakt van planten en is al duizenden jaren oud. Ze werd stukje bij beetje verfijnd door mensen die de medicinale eigenschappen van bepaalde planten in kaart gebracht hebben . Sommige planten hebben een lichte werking zonder enig gev...

Hoe voorkomt u die winterkilo’s? Gepubliceerd op 14/01/2013 - 16h08

Het wordt algemeen als normaal beschouwd dat we ‘s winters verdikken door de kou, door ons moreel dat al eens een dipje maakt , de behoefte om ons te verwarmen met de traditionele opbeurende gerechten en om ons eens te verwennen met zoete en vette producten . Hoe kunnen we van die gangbare ideeën af...

Dieet: kunnen we zondigen toestaan? Gepubliceerd op 08/01/2013 - 11h52

Diëten doe je niet zomaar in twee weken. Je eetgewoonten en levensstijl veranderen, is een langetermijnproject, en onderweg struikelt iedereen vroeg of laat al eens. Dat hoeft echter niet per se een mislukking te betekenen. Tekst en uitleg...

De juiste voedingsstrategie voor de feesten Gepubliceerd op 17/12/2012 - 17h32

De klassieke schranspartijen in de eindejaarsperiode : we kunnen er onmogelijk aan ontkomen. Trouwens, waarom zouden we ons deze genoegens in familie- en vriendenkring ontzeggen ? Het komt erop aan reveillons en andere feestmaaltijden goed in de hand te houden, kwestie van levercrisissen, katers en...

PUBLICITÉ