PUBLICITÉ
ARTIKELS DEPRESSIE, ZELFMOORD VAN DE ADOLESCENT
11 online artikels over Depressie, zelfmoord van de adolescent
Burn-out: ook kinderen hebben hun grenzen Geüpdatet op 07/06/2016 - 09h42

Niet alleen volwassenen krijgen een burn-out . Almaar meer jongeren en zelfs kinderen krijgen ermee te maken en gaan eronderdoor omdat er al veel te vroeg in hun leven te veel van ze gevraagd wordt.

Elke dag zijn er in België bijna honderd zelfdodingspogingen Gepubliceerd op 06/10/2014 - 14h33

Elk jaar proberen in België zo’n 35.400 mensen een einde aan hun leven te maken. Dit getal betekent dat er bijna honderd mensen per dag een zelfdodingspoging doen. Zelfdoding bij jongeren is een bekend probleem. Minder bekend is dat het aantal zelfdodingen stijgt met de leeftijd . Vooral oudere mens...

Hoe herken je een depressie bij adolescenten? Gepubliceerd op 18/06/2013 - 15h37

De meeste symptomen van een depressie bij volwassenen, komen ook voor bij adolescenten die depressief zijn, maar een aantal symptomen zijn specifiek voor jongeren. Ze moeten dan ook in de gaten gehouden worden.

Depressies bij kinderen: hoe kunt u ze herkennen? Geüpdatet op 04/06/2013 - 09h47

De gedachte dat een kind depressief kan zijn, is moeilijk te aanvaarden. Algemeen leeft het idee immers nog dat depressief zijn gelijk staat aan «zorgen hebben» en dat kinderen nu eenmaal zorgeloos zijn! Maar depressies bij kinderen komen wel degelijk voor, het is dus belangrijk dat u ze herkent.

Jongeren: vroeg gaan slapen helpt depressies voorkomen Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

De puberteit is een ingewikkelde levensfase, tijdens dewelke depressies nogal eens voorkomen. Een wijziging van sommige gewoonten kan bevorderlijk zijn om deze moeilijke periode door te komen. Een recente studie heeft het belang van de slaap beklemtoond in de preventie van neerslachtige gevoelens en...

Er is een verband tussen gothic en autoagressie Geüpdatet op 21/08/2006 - 00h00

Deze stelling kan vergezocht lijken, maar toch is het de conclusie van een Schotse studie. Daarin werd aangetoond dat bij mensen die zich identificeren met de gothic subcultuur, het risico op autoagressie groter is. Dat blijkt uit gedrag als zelfverminking en zelfmoord . Het aanleunen bij de gothic...

www.tienerwoorden.be Geüpdatet op 07/10/2003 - 00h00

De vereniging Kinderwoorden.be ontstond op initiatief van gynaecoloog dr. Jacques Jungers, nadat hij tijdens zijn spreekuur werd geconfronteerd met de problemen en het lijden van adolescenten die hij soms zelf nog op de wereld had gezet.

Welke therapieën om de levenslust te doen terugkrijgen? Geüpdatet op 15/07/2003 - 00h00

Als een jongere een zelfmoordpoging onderneemt, veroorzaakt dit een crisis in het hele gezin. En het is soms moeilijk om de juiste toon en de juiste houding te vinden als de jongere terugkeert naar huis. Psychologe Stéphanie Astori geeft ons enkele adviezen om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

Zelfmoordpreventie: herkent u de signalen? Geüpdatet op 12/11/2002 - 00h00

Iedereen weet dat een depressie de kans op zelfmoord vergroot. Maar hoe weet u of een familielid dat neerslachtig is een verhoogd risico op zelfmoord loopt?

Zelfmoord bij jongeren, hoe verklaren? Geüpdatet op 03/09/2002 - 00h00

De adolescentie, de vaak troebele kentering tussen de kinderjaren en de volwassenheid, is steeds een moeilijke periode, in die mate zelfs dat sommige adolescenten een eind aan hun leven willen maken. Hoe kunnen we dat verklaren? Een gesprek met Stéphanie Astori, psychologe en gezinstherapeute.

PUBLICITÉ