PUBLICITÉ
ARTIKELS CHEMOTHERAPIE
14 online artikels over Chemotherapie
Chemotherapie: geef uw haren een kans Gepubliceerd op 14/01/2016 - 14h30

Een chemotherapie tast alle cellen aan die zich snel vernieuwen, en dus ook de cellen van de hoofdharen en de overige lichaamsbeharing. Haren, wenkbrauwen en wimpers groeien na afloop van de chemotherapie terug, maar u hoeft niet zo lang te wachten om iets voor uw haren te doen.

Gember vermindert misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie Gepubliceerd op 23/10/2015 - 14h42

Gember staat onder meer bekend om zijn anti-emetische eigenschappen (middel tegen braken en misselijkheid). Een team onderzoekers heeft onlangs aangetoond dat deze plant een belangrijke preventieve rol speelt bij de misselijkheid die vaak gepaard gaat met chemotherapie .

Radiotherapie en chemotherapie bij borstkanker Gepubliceerd op 24/09/2013 - 07h48

Radiotherapie, chemotherapie en hormonale therapie worden gebruikt als aanvulling op chirurgie om de kansen op genezing van kanker te verhogen. Deze behandelingen worden echter niet stelselmatig toegepast: elk geval van borstkanker wordt afzonderlijk beoordeeld.

Chemotherapie gemakkelijker te verdragen dankzij sportbeoefening Geüpdatet op 26/10/2009 - 00h00

Chemotherapieën tegen kanker leiden voor heel wat patiënten tot belangrijke invaliderende bijwerkingen : zwakte, felle vermoeidheid, depressie... Intensieve fysieke activiteit kan de gevolgen van deze symptomen verminderen .

Vaccinatie alternatief voor chemo? Geüpdatet op 10/06/2008 - 00h00

Vaccinatie zou beter dan chemotherapie werken als postoperatieve behandeling tegen de meest voorkomende longkanker. Tot die hoopgevende conclusie kwam een onderzoek gecoördineerd door de afdeling Pneumologie aan de KU Leuven.

MammaPrint vermijdt onnodige chemotherapie Geüpdatet op 29/04/2008 - 00h00

Patiënten met borstkanker moeten na hun operatie doorgaans zware chemotherapie ondergaan. Enkele jaren geleden werd daarom de genetische test MammaPrint ontwikkeld. Die wijst uit of adjuvante chemotherapie al dan niet nodig is. Maar het zal nog enkele jaren duren voor de test ook in België frequent...

Chemotherapie: bijwerkingen en andere effecten Geüpdatet op 15/04/2008 - 00h00

De technieken voor de bestrijding van kanker worden alsmaar efficiënter. Vooral op het vlak van chemotherapie is grote vooruitgang geboekt. Maar zo'n behandeling heeft nog altijd heel wat bijwerkingen. Die zijn het rechtstreekse gevolg van hoe de therapie werkt. Een woordje uitleg.

Voedingsproblemen bij chemotherapie Geüpdatet op 03/07/2007 - 00h00

Meer dan één op de twee mensen die chemotherapie volgen, krijgen problemen met hun voeding: wijziging van bepaalde smaken, een indringende smaak in de mond, misselijkheid, verminderde eetlust, angst voor de maaltijden, meer of minder dorst, enz. Deze problemen kunnen het voedingsevenwicht in gevaar...

Kanker: waarom leidt chemotherapie tot haaruitval? Geüpdatet op 19/09/2006 - 00h00

Iedereen weet wellicht dat de chemotherapie die toegepast wordt bij patiënten met kanker haaruitval kan veroorzaken. Maar waarom gaat chemotherapie gepaard met dit neveneffect? En kan dat neveneffect echt niet vermeden worden?

Longkanker: de nicotine heeft zelfs een invloed op de chemo Geüpdatet op 25/04/2006 - 00h00

Naast zijn duidelijke rol in het optreden van longkanker vermindert roken ook nog de doeltreffendheid van de chemotherapie. Het is dus cruciaal om te stoppen met roken , en wel om twee redenen: om niet langer aan longkanker te lijden en om ervan te kunnen genezen.

Prostaatkanker: een nieuwe chemotherapie Geüpdatet op 29/06/2004 - 00h00

Gevorderde vormen van prostaatkanker worden snel resistent tegen chemotherapie. Onderzoek met Taxotere geeft bemoedigende resultaten, met hoop op een betere behandeling die zich vertaalt in een betere levenskwaliteit en pijnbestrijding bij deze patiënten.

Wat met de baby na chemotherapie? Oplossing: eierstokken invriezen Geüpdatet op 20/04/2004 - 00h00

Chemo- en radiotherapie leiden vaak tot vroegtijdige menopauze en onvruchtbaarheid. Cryopreservatie van eierstokken is één van de nieuwe pistes die momenteel verkend worden, in de hoop dit probleem te vermijden en vrouwen die genezen van kanker, een kans te geven om zwanger te worden.

Gentherapie en chemotherapie, een winnende combinatie Geüpdatet op 03/09/2002 - 00h00

Bij de behandeling van kanker blijken combinaties van verschillende behandelingstechnieken zeer doeltreffend te zijn. Volgens een studie bij muizen geeft een combinatie van chemotherapie en gentherapie betere resultaten dan de twee technieken afzonderlijk.

Vader worden na chemotherapie, het kan! Geüpdatet op 11/03/2002 - 00h00

Mannen die chemotherapie krijgen voor kanker, zijn vaak steriel. Sommigen vormen echter nog functionele spermatozoa die kunnen worden afgenomen en gebruikt voor in vitro fertilisatie dankzij de ICSI-techniek.

PUBLICITÉ