PUBLICITÉ
ARTIKELS CEREBROVASCULAIR ACCIDENT
27 online artikels over Cerebrovasculair accident
Wat te doen na een transitoir ischemisch accident? Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h04

Een transitoir ischemisch accident (TIA) of herseninfarct is een klein cerebrovasculair accident (CVA). Het kan de voorbode zijn van een echt cerebrovasculair accident of van een hartinfarct. Tenzij u in uw dagelijkse leven een paar voorzorgen neemt.

Boezemfibrilleren vergroot de kans op een CVA Gepubliceerd op 08/02/2017 - 12h47

Kent u de verschillende hartritmestoornissen? De meest voorkomende en de gevaarlijkste is boezemfibrilleren, ook bekend als voorkamerfibrilleren. Het fenomeen vervijfvoudigt uw kans op een CVA. We verkennen de verbanden tussen deze beide risico’s.

Tibolon in de menopauze: een geneesmiddel zonder risico’s? Geüpdatet op 22/11/2016 - 15h21

Tibolon wordt gebruikt om symptomen van de menopauze te behandelen. Het is al sinds 1988 op de markt en is bij ons vanaf 2000 geleidelijk aan verspreid geraakt. Het middel geldt als een interessant alternatief voor de traditionele hormoontherapieën, maar experts tekenen nu toch enig voorbehoud aan v...

CVA: meteen reageren bij de eerste signalen Gepubliceerd op 27/04/2016 - 09h47

Elke dag krijgen in België gemiddeld meer dan 50 mensen een cerebrovasculair accident (CVA) . Het CVA is een van de belangrijkste oorzaken van sterfte en verminderde mobiliteit. Net als bij een hartinfarct, is het erg belangrijk dat u de eerste tekenen herkent zodat u meteen de hulpdiensten kunt roe...

Voorkom CVA: eet chocolade! Gepubliceerd op 30/03/2016 - 10h26

Chocolade wordt beschouwd als een gezond product, op voorwaarde dat u de juiste keuze maakt en er niet te veel van eet. Zo zou chocolade een beschermend effect hebben tegen depressie, kanker en hart- en vaatziekten. Chocolade helpt ook bij de preventie van cerebrovasculaire accidenten (CVA’s of bero...

Gevaarlijke illusies Gepubliceerd op 03/02/2015 - 12h44

Veel mensen denken dat wie sportief is, automatisch beschermd is tegen cardiovasculaire accidenten. Ze vergissen zich!

Beroerte en hartaanval: hoe zijn de alarmsignalen te herkennen? Geüpdatet op 15/12/2014 - 12h47

Een beroerte en een hartaanval zijn medische noodgevallen waarbij dringend moet worden ingegrepen. Elke minuut telt dan. In deze situaties stroomt er namelijk geen bloed meer naar de hersenen (in het geval van een beroerte of CVA ) of het hart (in het geval van een infarct van de hartspier), en hoe...

Beroerte en hartaanval: hoe zijn de alarmsignalen te herkennen? Gepubliceerd op 22/02/2011 - 15h00

Een beroerte en een hartaanval zijn medische noodgevallen waarbij dringend moet worden ingegrepen. Elke minuut telt dan. In deze situaties stroomt er namelijk geen bloed meer naar de hersenen (in het geval van een beroerte of CVA) of het hart (in het geval van een infarct van de hartspier), en hoe l...

Tijdig beroertes herkennen kan levens redden Geüpdatet op 03/06/2008 - 00h00

Beroertes maken elk jaar 19 000 nieuwe slachtoffers in België alleen. De gevolgen zijn vaak dramatisch. De campagne 'Herken tijdig een beroerte' moet daar een eind aan maken. Een snel optreden bij beroertes betekent achteraf immers een wereld van verschil.

CVA en overleving: de rol van vitamine C Geüpdatet op 20/05/2008 - 00h00

Vitamine C heeft een tonisch effect, vooral in de wineter. Maar een regelmatige en voldoende hoeveelheid vitamine C is ook gunstig op lange termijn. Meer bepaald voor een aantal slagaders die de hersenen van het nodige bloed voorzien…

Hersenen herstellen met muziek Geüpdatet op 04/03/2008 - 00h00

Na een cerebrovasculair accident (CVA) of beroerte, is revalidatie van het allergrootste belang, vooral tijdens de eerste dagen na het accident. Finse onderzoekers hebben aangetoond dat naar muziek luisteren kan helpen om de prestaties van de hersenen te verbeteren.

Hartproblemen of cerebrovasculair accident: kunt u de alarmsignalen herkennen? Geüpdatet op 08/01/2008 - 00h00

Wanneer iemand getroffen wordt door een hartinfarct of een cerebrovasculair accident, dan telt elke minuut. Het belangrijkste is snel, zeer snel te reageren en dus ook de alarmsignalen te kunnen herkennen van een myocardinfarct of van een cerebrovasculair accident. Kent u die alarmsignalen?

CVA's zijn dodelijk en invaliderend Geüpdatet op 08/03/2005 - 00h00

CVA's worden vandaag nog altijd te weinig behandeld in België. Vandaar dat de Belgian Stroke Council een grootschalige infocampagne heeft gelanceerd om het grote publiek bewust te maken van de gevolgen van deze dodelijke aandoening.

Rokers: opgelet voor een hersenbloeding! Geüpdatet op 11/05/2004 - 00h00

Bij een hersenbloeding, ook wel hemorragisch cerebrovasculair accident genoemd, scheurt er een bloedvat in het hersenweefsel. Rokers lopen vijf keer meer risico dan niet-rokers.

Statines en CVA's: met of zonder cholesterol Geüpdatet op 23/03/2004 - 00h00

Uit een grootschalige studie blijkt dat statines doeltreffend zijn als preventie van cerebrovasculaire accidenten, ongeacht het cholesterolgehalte van de patiënten.

Mannen met migraine, de CVA's liggen op de loer Geüpdatet op 01/07/2003 - 00h00

Sinds jaar en dag wordt er een verband vermoed tussen migraine en het risico van cerebrovasculaire accidenten (CVA). Volgens deze nieuwe studie lopen mannen met chronische hoofdpijn vier keer meer kans op een CVA. Vrouwen lijken hiervan gespaard te blijven.

Zwaarlijvigen lopen twee keer meer kans op een cerebrovasculair accident! Geüpdatet op 08/04/2003 - 00h00

Zwaarlijvigheid is een duidelijk bewezen risicofactor voor een hartinfarct, maar ook voor een cerebrovasculair accident (CVA), zo blijkt uit een recente studie. Wie een Body Mass Index heeft van meer dan 30 (en dus zwaarlijvig is), loopt twee keer meer kans op een CVA!

Woedeaanvallen slecht voor de gezondheid Geüpdatet op 23/02/2002 - 00h00

Volgens een recente Amerikaanse studie lopen personen jonger dan 60 jaar met een opvliegend temperament en een hoge HDL-cholesterolspiegel (de goede cholesterol) driemaal meer risico op een beroerte. Een goede reden om zich wat filosofischer op te stellen.

Cerebrovasculaire accidenten: naar een nieuwe spoedbehandeling Geüpdatet op 10/02/2002 - 00h00

Als men er op tijd bij is, is de prognose van cerebrovasculaire accidenten (CVA), met name deze veroorzaakt door de obstructie van een hersenarterie, bemoedigend. Wellicht wordt binnenkort een nieuwe behandeling geïntroduceerd op de Europese markt: rt-PA.

Hoe recidieven van een beroerte voorkomen? Geüpdatet op 15/11/2001 - 00h00

Het risico op recidief (nieuwe aanval) van een beroerte is hoog: bijna 1 patiënt op 6 krijgt een nieuwe beroerte binnen 5 jaar na een eerste. Volgens een nieuwe studie is het mogelijk de kans op herseninfarct of -bloeding aanzienlijk te verminderen door de bloeddruk te verlagen.

PUBLICITÉ