PUBLICITÉ
ARTIKELS BURN OUT
10 online artikels over Burn out
Diabetes: laat u controleren! Geüpdatet op 27/01/2016 - 10h31

Diabetes is een veel voorkomende ziekte die zich almaar meer verspreidt. Wereldwijd kampen miljoenen mensen ermee. In België gaat het om honderdduizenden mensen. Weet u wel zeker dat u niet een van hen bent?

Burn-out: als stress op het werk tot uitputting leidt Geüpdatet op 28/04/2015 - 08h52

Concentratieproblemen, slaapstoornissen, extreme vermoeidheid, tekens van depressie, een gevoel van mislukking enz. Het zijn allemaal symptomen die een burn-out kunnen aankondigen. Hoe komt iemand tot zo’n hoog stresspeil op het werk ? Welke mensen lopen het grootste risico en hoe kan het fenomeen v...

Wanneer het werk je gek maakt Gepubliceerd op 27/04/2012 - 14h40

Is werken gezond ? Misschien, maar werken leidt niet altijd tot een goede psychische gezondheid , integendeel zelfs. Een zeer recent onderzoek heeft aangetoond dat "stress op het werk het opduiken van psychische problemen kan versnellen bij mensen die voordien in goede gezondheid verkeerden".

Overwerkt? Let op voor een burn-out Gepubliceerd op 27/04/2012 - 14h32

Het is belangrijk professionele stress te herkennen en hiervoor een oplossing te vinden, voor het te laat is en u een zogenaamde burn-out krijgt.

Black-out of burn out? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 15h50

Midden in de winter voelt een mens zich soms nogal vermoeid. In principe is dat niet verontrustend. Jammer genoeg verbergen dergelijke inzinkingen soms een kwaal die te duchten is omdat ze zich heel stilletjes en heimelijk een eigen plaats verovert in ons leven: burn out .

Burn-out voor het eerst objectief gemeten Geüpdatet op 14/06/2010 - 00h00

Nederlandse wetenschappers hebben voor het eerst een burn-out objectief aangetoond in de hersenen. Mensen met een burn-out blijken een andere hersenactiviteit te hebben dan gezonde mensen.

Workaholics, oftewel werkverslaafden: zijn er oplossingen? Geüpdatet op 10/08/2009 - 00h00

Terwijl iedereen van de vakantie geniet, zijn ze verslaafd aan het werk . Het succes bezorgt hen een kick en ze zijn bezeten van hun werk: workaholics werken tot 16 uur per dag en beperken hun vrijetijdsactiviteiten tot het minimum. Wat kunnen we doen om deze verslaafden van de moderne tijden te red...

Burn-out kan het risico op diabetes verhogen Geüpdatet op 12/12/2006 - 00h00

Volgens een Israëlisch onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Psychosomatic Medicine lopen werknemers die kampen met een burn-out (overmatige stress door het werk) meer risico om diabetes van het type 2 te ontwikkelen. Het gaat hier om de meest voorkomende vorm van diabetes die gewoonlij...

Overwerkt, let op voor Geüpdatet op 15/10/2001 - 00h00

Het "burn-out"-syndroom (professionele uitputting) komt in onze moderne maatschappij alsmaar vaker voor. Het manifesteert zich in lichamelijke klachten (slapeloosheid, hartkloppingen, allerlei pijnen, enz.) en psychologische problemen die kunnen uitmonden in een echte depressie.

PUBLICITÉ