PUBLICITÉ
ARTIKELS BESTRIJDINGSMIDDELEN
12 online artikels over Bestrijdingsmiddelen
Waarom moeten we zo vaak mogelijk biologisch eten? Geüpdatet op 30/11/2015 - 16h47

Zo vaak mogelijk biologisch eten lijkt een noodzaak te worden zolang ons voedsel vol schadelijke pesticiden zit. Het is een goeie manier om onze gezondheid en vooral die van onze kinderen te beschermen.

Tuinieren: voorzichtig met pesticiden! Gepubliceerd op 15/05/2012 - 11h08

Pesticiden hebben geen goede reputatie en dat is terecht. Een Amerikaans onderzoek toont aan dat zelfs bij een eenvoudige activiteit als tuinieren er een verhoogd risico op de ziekte van Parkinson is...

Nitraten in groenten: volgens de EFSA geen gevaar voor de gezondheid Geüpdatet op 15/07/2008 - 00h00

De wetenschappelijke groep van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) die onderzoek doet naar giftige stoffen in de voedselketen heeft de voor- en nadelen van de aanwezigheid van nitraten in groenten tegen elkaar afgewogen. Haar conclusies zijn geruststellend.

Koop voor uw kinderen bij voorkeur biologische producten Geüpdatet op 12/02/2008 - 00h00

Pesticiden zijn slecht voor de gezondheid, en ze zitten in bijna alle fruit en groenten. Omdat volledig overschakelen op biologische producten niet vanzelfsprekend is, stelt dr. David Servan-Schreiber een lijst voor met de minst besmette fruit- en groentesoorten.

Pesticiden tasten ook het hormonaal systeem aan Geüpdatet op 02/01/2007 - 00h00

Fytosanitaire producten - pesticiden , herbiciden, fungiciden -verstoren het hormonaal systeem, zo blijkt uit een onderzoek. De endocriene stoornissen kunnen een invloed hebben op de fertiliteit, het verloop van een zwangerschap en het ontstaan van bepaalde vormen van kanker.

Insecticiden: voorzichtigheid geboden! Geüpdatet op 12/04/2005 - 00h00

Het "Pesticides Action Network Belgium" herinnert eraan dat geen enkele pesticide volledig ontoxisch is. Ook al zijn pesticiden voor thuisgebruik minder geconcentreerd dan landbouwpesticiden, ze moeten met de grootste voorzichtigheid gebruikt worden.

Hoe staat het met de pesticiden in uw appeltje? Geüpdatet op 27/04/2004 - 00h00

Consumenten- en milieuverenigingen slaan nu en dan alarm over de pesticiden in groenten en fruit. Nochtans zijn er nu tien keer minder chemisch besmette voedingsgewassen dan twintig jaar geleden.

Pesticiden: mijd ze als de pest! Geüpdatet op 09/09/2003 - 00h00

Vliegen, mieren, bladluizen, schimmels, … : we spuiten er maar op los. Stop daarmee: er bestaan andere middelen dan pesticiden! Stel de juiste vragen om deze verre van onschuldige middelen te vermijden.

Pesticiden in groenten en fruit: geen verbetering! Geüpdatet op 17/06/2003 - 00h00

Ondanks de officiële aanbevelingen van de Europese Commissie is het gebruik van pesticiden in Europa nog steeds niet verminderd. Van de helft van de fruit- en groentestalen die resten bevatten, overschrijdt 6,1% nog altijd de maximumlimiet. Dat is zorgwekkend voor de impact op de gezondheid, vooral...

Minder pesticiden, maar... Geüpdatet op 06/01/2003 - 00h00

In het laatste informatieverslag van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vinden we een geruststellend rapport over de residu's van pesticiden in onze voeding.

Pesticiden: te veel en te vaak... Geüpdatet op 06/05/2002 - 00h00

Het laatste rapport van de Inspectie van voedselhygiëne stelt dat - vooral ingevoerd - fruit en groenten te veel pesticiden bevatten... Welke zijn de risico's?

Veroorzaken pesticiden spijsverteringsproblemen? Geüpdatet op 24/10/2001 - 00h00

De vele oorzaken en mechanismen die een rol spelen bij spijsverteringsstoornissen zijn nog niet volledig opgehelderd. Volgens een groep Franse onderzoekers van het INRA zouden resten van pesticiden in de voeding een rol spelen.

PUBLICITÉ