PUBLICITÉ
ARTIKELS BENAUWDHEID
6 online artikels over Benauwdheid
Erectie: een kwestie van voldoende hardheid Gepubliceerd op 26/03/2013 - 10h46

Een erectie is de penis die groter en stijf wordt, dat is bekend… Maar wat betekent dat precies? Wat is "normale" stijfheid tijdens de erectie ? Wanneer moet een man naar de arts als zijn penis volgens hem niet stijf genoeg is of niet stijf genoeg naar zijn zin? En hoe moet hij daarover denken?

Laat uw zomer niet verpesten door SOA's! Gepubliceerd op 06/07/2012 - 14h32

De term seksueel overdraagbare aandoeningen slaat niet alleen op aids , een woord dat nog altijd angst inboezemt. Ze omvat ook veel goedaardige aandoeningen, die wel ernstige gevolgen kunnen hebben. Hoe kunnen we er ons tegen beschermen?

Idealiseren is een verdedigingsmechanisme Geüpdatet op 28/04/2009 - 00h00

Verdedigingsmechanismen zijn onopzettelijke en onbewuste processen waarmee we grote angsten gemakkelijker kunnen verdragen. Idealiseren maakt deel uit van deze processen.

Afweermechanismen Geüpdatet op 02/03/2009 - 00h00

Angst is een zeer onaangename, in sommige gevallen zelfs ondraaglijke gewaarwording. Mensen hebben dan ook de neiging om methodes te ontwikkelen die het hen mogelijk moeten maken deze angst te verdragen en gemakkelijker te boven te komen. Die methodes zijn de afweermechanismen.

Ontkenning van de werkelijkheid Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Van ontkenning van de werkelijkheid is sprake als de realiteit zo beangstigend is dat we ze weigeren onder ogen te zien. In feite kúnnen we dat echter niet omdat ze te pijnlijk of te moeilijk te aanvaarden is.

Interview : sofrologie, een oplossing voor angst Geüpdatet op 11/03/2003 - 00h00

Flauwvallen de dag vóór de examens, schrik voor liften, schrik voor een wedstrijd ?... Sofrologie kan een oplossing zijn voor die blokkades. Alain Héril, sofroloog, geeft wat meer uitleg over die methode.

PUBLICITÉ