PUBLICITÉ
ARTIKELS BABYVOEDING
15 online artikels over Babyvoeding
Combinatie borst- en flesvoeding: een handleiding! Geüpdatet op 19/08/2016 - 16h05

Soms moeten moeders die de borst geven de voedingsbeurten aanvullen met flessenvoeding. Om efficiënt en betrouwbaar te zijn, moet zo’n gemengde voeding goed georkestreerd worden!

Darmtransit: hoe erg is constipatie bij baby’s en kinderen? Geüpdatet op 30/03/2016 - 10h02

Hoe moet u reageren als uw kind een trage darmtransit heeft of helemaal niet meer naar het toilet gaat, of als de luier van uw baby dagen achtereen schoon blijft? Welke natuurlijke remedies bestaan er voor constipatie ? Wanneer moet u ermee naar de dokter? Een woordje uitleg en praktische tips voor...

Voedseldiversificatie: acht tips om de rust te bewaren Geüpdatet op 09/03/2016 - 14h24

Met vier maanden beginnen baby’s nieuwe smaken te ontdekken. Ze hebben dan al snel niet genoeg meer aan melk alleen en moeten dus andere dingen leren eten. Die ontdekkingsfase is een mooi avontuur, maar ze verloopt lang niet altijd even rustig. Enkele tips om u te helpen uw kalmte te bewaren…

Voedseldiversificatie bij baby’s: vijf aanbevelingen Geüpdatet op 30/11/2015 - 16h47

Moedermelk of babymelk blijft de basis van de voeding tijdens de voedseldiversificatie. Dat proces verloopt volgens heel precieze regels, maar vraagt ook gewoon wat gezond verstand. Hieronder vindt u vijf tips voor een geslaagde diversificatie. Het is de garantie voor een gevarieerde en evenwichtige...

Verscheidenheid in de voeding brengen: op welke leeftijd? Gepubliceerd op 10/11/2014 - 16h58

Met 4 maanden is het systeem waarmee een kind slikt volledig ontwikkeld. In principe kan het dan beginnen te experimenteren met nieuwe soorten voedsel. Maar de exacte leeftijd waarop deze periode in het leven van het kind kan beginnen, wordt vaak in vraag gesteld. Een beetje uitleg.

Baby: vermijd een teveel aan eiwitten! Gepubliceerd op 03/11/2014 - 18h10

Eiwitten worden in de voeding van volwassenen zwaar aanbevolen, maar baby’s hebben er maar heel lage dosissen van nodig. Als een baby te eiwitrijk voedsel krijgt, stijgt het risico op obesitas op volwassen leeftijd.

Tien vragen over melkpoeder Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h54

Als de moeder geen borstvoeding kan of wil geven, wordt de moedermelk vaak vervangen door babymelkpoeder. Wat moet u over melkpoeder weten?

Baby's die slecht slapen, eten slecht… Gepubliceerd op 10/03/2011 - 08h39

Meestal proberen mama's ervoor te zorgen dat hun baby goed slaapt en goed eet … maar het bereiken van die doelstelling is verre van eenvoudig. Bovendien heeft een recente studie aangetoond dat kinderen die niet goed slapen , dikwijls ook moeilijke eters zijn.

Mijn baby wil niet eten! Wat nu? Gepubliceerd op 16/02/2011 - 09h29

Een kind dat niet wil eten , is altijd een zorg voor de ouders. Maar laten we het al meteen zeggen: de beste remedie - en alle kinderartsen zijn het daarover eens - is om er zo weinig mogelijk drukte rond te maken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar deze zes tips kunnen u misschien helpen.

Gediversifieerde babyvoeding Gepubliceerd op 06/12/2010 - 00h00

Vanaf de leeftijd van 4 tot 6 maanden schakelen baby's over van een voeding louter op basis van zuivelproducten naar gevarieerde en vaste maaltijden. De diversificatie dient te gebeuren volgens het ritme van het kind en onder toezicht om een eventuele allergie te kunnen opsporen.

Babyvoeding: hoe zorgen we voor een goede afwisseling? Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Tijdens het eerste levensjaar verdrievoudigt het gewicht van een baby . De hersenmassa groeit aan met 2 gram per dag en na één jaar bedraagt de lichaamslengte 1,5 keer de lengte bij de geboorte. De brandstof voor deze veranderingen is de babyvoeding ! Het is dus uiterst belangrijk aandacht te bested...

Gemixt, gepureerd, fijngehakt, geraspt of geplet met een vork? Geüpdatet op 07/12/2004 - 00h00

Dat zijn alle "textuurfasen" die u geleidelijk moet invoeren bij de voeding van uw baby, afhankelijk van wanneer hij zijn eerste tandjes krijgt. Uw kind zal dus al die fasen moeten doorlopen vóór het letterlijk hapklare brokken mag voorgeschoteld krijgen, zoals de "grote mensen"…

Afwisseling is de boodschap! Geüpdatet op 20/04/2004 - 00h00

Tot drie maanden is melk het enige levensmiddel van uw baby. Nadien volstaat het witte vocht echter niet langer om in zijn behoeften te voorzien. Van dan af is afwisseling troef. Om het met een geleerd woord te zeggen: voedingsdiversificatie.

PUBLICITÉ