PUBLICITÉ
ARTIKELS BABYVACCINATIE
5 online artikels over Babyvaccinatie
Welke vaccins staan er het eerste jaar op het programma voor baby’s? Geüpdatet op 26/02/2013 - 09h57

Kinderen krijgen het eerste jaar van hun leven een hoop vaccins te verwerken . Welke vaccinaties moeten baby’s de eerste 12 maanden krijgen tegen ziektes? Het lijstje is lang: difterie, tetanus, kinderverlamming (polio), kinkhoest, hepatitis B en meningitis (hersenvliesontsteking).

Immuniteit van zuigelingen onder de loep Geüpdatet op 07/11/2011 - 15h30

Het nieuwe kindje is er eindelijk, maar hoe zit het met zijn immuniteit? Het afweersysteem van pasgeboren kinderen is bij de geboorte operationeel, maar het heeft tijd nodig om efficiënt te gaan werken…

Vaccinatie van kleine kinderen: moet men hen paracetamol geven? Geüpdatet op 02/11/2009 - 00h00

Vaak wordt aan jonge kinderen paracetamol gegeven meteen na een inenting . De bedoeling is een koorts aanval, die zich zou kunnen voordoen als reactie op het vaccin , te vermijden. Deze gewoonte zou binnenkort wel eens tot het verleden kunnen behoren. Een woordje uitleg.

Laat uw baby inenten! Geüpdatet op 24/02/2004 - 00h00

Vaccins betekenden een fantastische doorbraak in de geneeskunde. Ze beschermen onze lieverds namelijk tegen tal van ernstige of zelfs dodelijke ziekten.

Vaccins zijn nuttig! Geüpdatet op 13/01/2004 - 00h00

De Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde is voorstander van de preventie van ernstige ziekten bij kinderen en lanceert een grootschalige nationale sensibiliseringscampagne om baby's te laten inenten.

PUBLICITÉ