PUBLICITÉ
ARTIKELS ASTMA BIJ KINDEREN
10 online artikels over Astma bij kinderen
Mijn kind heeft astma: welke watersporten kan het in de vakantie doen? Gepubliceerd op 03/05/2017 - 14h46

Misschien hebt u een kind met astma. Welke watersporten mag het dan doen? Kan het zwemmen in zee of in het zwembad, en zeilen of duiken als het aan astma lijdt? Welke voorzorgen moet u nemen? Een overzicht van de watersporten die een kind met astma wel en niet mag beoefenen in de vakantie.

Er is een verband tussen stress bij de moeder en astma bij de kinderen Gepubliceerd op 10/12/2013 - 09h54

Er is een duidelijke stijging merkbaar van het aantal mensen met astma, in bijzonder bij kinderen. Wetenschappers onderzoeken momenteel een mogelijke oorzaak. Er zijn namelijk aanwijzingen dat het aantal gevallen van astma groter is bij kinderen waarvan de moeder last heeft van stress.

Kinderen met astma : sport kan helpen Gepubliceerd op 29/04/2013 - 20h04

De angst voor inspanningsastma ontmoedigt dikwijls kinderen met astma om fysieke activiteiten te blijven doen. Dat is zeker niet terecht : op voorwaarde dat men een aantal voorzorgen neemt, kan sport een zeer gunstige invloed hebben op astmapatiënten.

Astma: een controletest voor kinderen Geüpdatet op 18/05/2009 - 00h00

Inschatten hoe goed een astma onder controle is en de effecten, de behandeling en de symptomen ervan evalueren is voor volwassenen al niet evident; voor kinderen is het pas echt moeilijk omdat zij vaak moeite hebben om zich uit te drukken. Gelukkig bestaat er een specifieke test die op hun maat gesc...

Pijnstiller risicofactor voor astma Geüpdatet op 21/10/2008 - 00h00

Paracetamol betekent een serieuze risicofactor voor het ontwikkelen van astma. Kinderen die in hun eerste levensjaar de pijnstiller toegediend kregen, hebben 46 procent meer kans om vijf jaar later astma te krijgen.

Borstvoeding goed tegen astma bij kinderen Geüpdatet op 19/02/2008 - 00h00

Franse onderzoekers hebben onlangs aangetoond dat borstvoeding een bescherming biedt tegen astma. Aan de hand van een studie uitgevoerd bij pasgeboren kinderen konden ze bewijzen dat de passage van de ingeademde allergene stoffen via de moedermelk de allergische respons met meer dan 60% vermindert.

Astma: hoe schat je het risico in voor adolescenten? Geüpdatet op 26/09/2006 - 00h00

Een verhoogd risico op astma tijdens de adolescentie, kan al opgespoord worden tijdens de kindertijd. Een combinatie van bronchiolitis en een gevoelige reactie ten aanzien van allergenen zijn factoren die het later optreden van astma kunnen voorspellen.

Kinderen: het groepsleven werkt astma en allergieën in de hand Geüpdatet op 16/05/2006 - 00h00

Kinderen die in een groep terechtkomen, worden vroegtijdig aan infecties blootgesteld. Vormt deze blootstelling een bescherming, bijvoorbeeld doordat ze een soort immuniteit stimuleert tegen stoffen waar het organisme reeds mee in contact geweest is? Of is ze integendeel nadelig omdat ze het risico...

Bronchiolitis in de kinderjaren, astma in de adolescentie Geüpdatet op 15/03/2005 - 00h00

Het verband tussen astma en bronchiolitis blijft omstreden. Lange tijd werd gedacht dat bronchiolitis het bedje spreidde voor astma. Sindsdien hebben studies aangetoond dat de evolutie van bronchiolitis afhangt van de ernst van de oorspronkelijke infectie. Een nieuwe studie bevestigt dat drie zware...

PUBLICITÉ