PUBLICITÉ
ARTIKELS ARTROSE VAN DE KNIE
10 online artikels over Artrose van de knie
Kniepijn: zou het geen knieartrose zijn? Gepubliceerd op 06/12/2016 - 17h01

Knieartrose of gonartrose is vaak de oorzaak van knie p ijn. Waaraan is deze aandoening te wijten? Welke zijn nu eigenlijk de eigenschappen van knieartrose? En tot slot, kan men deze vorm van artrose verlichten of zelfs opstoten van pijn voorkomen?

Knieartrose: de positieve effecten van hyaluronzuur Gepubliceerd op 12/02/2013 - 11h35

Uit diverse studies is gebleken dat artrose voorkomt bij ongeveer één op de drie volwassenen, in min of meer ernstige vorm. Het risico op artrose stijgt met de leeftijd, en deze gewrichtsziekte treft vooral de knie.

Pijnlijke knieën? Kraakbeen kan hersteld worden! Gepubliceerd op 06/07/2012 - 11h04

De knie is een van de belangrijkste gewrichten van ons lichaam - en vandaag ook een van de meest belaste. Slijtage van het kraakbeen en pijn zijn dan ook niet zeldzaam. Als er artrose in de knie ontstaat, is de enige oplossing op termijn helaas vaak een prothese plaatsen. Maar als het kraakbeen van...

Tai Chi helpt bij artrose van de knie Geüpdatet op 07/12/2009 - 00h00

Wat aan te vangen bij lokale artrose in de knie? De klassieke remedie zijn pijnstillers en stretchoefeningen! Maar hebt u er al eens aan gedacht om een paar keer per week Tai Chi te volgen om de artrose in uw knie te verbeteren?

Verwen uw knieën! Geüpdatet op 29/03/2005 - 00h00

Bijna één op de vier patiënten met knieartrose heeft in het verleden zijn voorste kruisband gescheurd, één van de belangrijkste knieligamenten. Is er hier sprake van een oorzakelijk verband?

Knieartrose: nieuwe aanbevelingen Geüpdatet op 17/02/2004 - 00h00

Knieartrose is één van de meest voorkomende reuma-aandoeningen. De Europese Reumaliga heeft ondertussen zijn therapeutische aanbevelingen bijgewerkt.

Artrose van de knie of de heup: senioren, leg u er niet bij neer! Geüpdatet op 08/04/2002 - 00h00

"Artrose" wordt al te vaak met gelatenheid gedragen als "normaal voor de leeftijd". We worden allemaal ouder, maar daarom krijgt nog niet iedereen artrose. Artrose is een ziekte die weliswaar toeneemt met de leeftijd, maar waarvan de complicaties voorkomen en behandeld kunnen worden, tenminste als m...

Artrose van de knie: maak de zwachtels los! Geüpdatet op 03/02/2002 - 00h00

Personen met artrose van de knie gebruiken vaak een kniegoot om de pijn te verlichten en het aangetaste gewricht te ondersteunen. Studies tonen nu aan dat losse zwachtels van nut kunnen zijn, terwijl de klassieke zwachtels geen effect hebben.

PUBLICITÉ