PUBLICITÉ
ARTIKELS ANTI-OXIDANTEN
21 online artikels over Anti-oxidanten
Ellaginezuur en rood fruit: een superverzorging voor een stralende huid Geüpdatet op 29/11/2016 - 15h03

Ellaginezuur is een krachtig antioxiderend middel dat rimpels en pigmentvlekken helpt voorkomen. Het is in de cosmetische industrie dan ook een veel gebruikte werkzame stof. Ellaginezuur is terug te vinden in tal van fruitsoorten en wordt verwerkt in verzorgingsproducten voor een stralende huid.

Vitamines A, E en C: geweldige antioxidanten! Gepubliceerd op 21/09/2016 - 10h21

De vitamines A, E en C hebben antioxidante eigenschappen die onontbeerlijk zijn opdat ons lichaam zich zou kunnen verdedigen tegen de vrije radicalen. Waar vinden we die vitamines , waaruit bestaat hun werking en hoeveel van die vitamines hebben we dagelijks nodig?

Selenium: een oligo-element dat wonderen verricht? Geüpdatet op 16/03/2015 - 16h48

Selenium is een oligo-element met een heel krachtige antioxidante werking . Omdat oxidatie aan de basis ligt van het verouderingsproces en veel nefaste ziekten, schrijven sommige mensen aan selenium wonderbaarlijke krachten toe. Daardoor is het meteen ook een trendy voedingssupplement geworden. Maar...

Antioxidanten: waarom en hoe volop selenium opnemen! Gepubliceerd op 24/03/2014 - 18h39

Selenium is een oligo-element met krachtige antioxidante eigenschappen. Het gaat dan ook veroudering en ouderdomsgebonden ziekten tegen. Het helpt ook bepaalde vormen van kanker voorkomen, stimuleert ons afweersysteem en speelt een rol in de werking van de schildklier. Genoeg redenen dus om volop se...

Een kuur van rode vruchten: maximale antioxidanten Gepubliceerd op 30/07/2013 - 14h23

De zomer is het seizoen van de aardbeien, de frambozen, de blauwe bosbessen en de braambessen. Profiteer ervan en trakteer u op een overheerlijke gezondheidskuur met rood fruit! Rode vruchten beschermen het hart, ze helpen kanker voorkomen en ze zijn een bron van verjonging. Ze zijn de kampioenen va...

Co-enzym Q10: bron van jeugd? Geüpdatet op 17/06/2013 - 10h24

Het co-enzym Q10 wordt in de cosmetica-industrie gebruikt om veroudering tegen te gaan, maar het is vooral belangrijk voor onze cellen. Het levert ze namelijk 95 % van hun energie. De stof zou ook nog tal van andere gezondheidvoordelen hebben. Dit antioxidant wordt door ons lichaam geproduceerd en h...

De cranberry: doeltreffend tegen urine-infecties Gepubliceerd op 08/06/2018 - 13h01

De cranberry is een kleine rode bes afkomstig uit Noord-Amerika en Canada. Daar wordt ze al generaties lang gewaardeerd om haar gunstige invloed op de gezondheid. Bij ons is de cranberry nu erkend als bron van antioxidanten .

Tomaten bewaren voor in de winter Gepubliceerd op 25/08/2012 - 16h26

Het tomatenseizoen is volop bezig én ze zijn lekker. Ze hebben veel smaak en zijn niet duur. Maak dus uw voorraad in voor de winter. Gedroogde tomaten, tomatencoulis of zelfs tomatenconcentraat maken is helemaal niet moeilijk.

Wat zijn de heilzame effecten van antioxidanten? Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h33

Antioxidanten zijn onmisbaar voor de goede werking van ons lichaam. Antioxidanten beschermen ons ook en ze helpen bepaalde ziektes te bestrijden. Wat u moet weten over antioxidanten en hun goede eigenschappen.

Verslingerd aan koffie? U hebt geen ongelijk... Geüpdatet op 17/01/2012 - 12h19

Een cappuccino, een likeur, een gebakje... Koffie fleurt de pauzes in ons dagelijkse leven geweldig op . Maar koffie bevat ook veel antioxidanten en is dus goed voor onze gezondheid, al zijn er grenzen aan.

Moeten we extra antioxidanten innemen? Geüpdatet op 12/10/2009 - 00h00

Te weinig antioxidanten innemen zou een verhoogd risico geven op kanker en cardiovasculaire aandoeningen. Hoe kunnen we meer van deze kostbare stoffen in onze voeding krijgen en moeten we supplementen van antioxidanten gaan nemen om ons te beschermen tegen deze ernstige aandoeningen?

Antioxidanten in de voeding van sportbeoefenaars Geüpdatet op 02/06/2009 - 00h00

Sportieve prestaties vergen heel wat van het lichaam en hebben een zeker effect op de celveroudering. Om dit proces te vertragen, zijn antioxidanten zeer belangrijke bondgenoten.

Hebt u antioxidanten nodig? Geüpdatet op 09/03/2009 - 00h00

Iedereen weet onderhand wel dat antioxidanten goed zijn voor onze gezondheid en dat we ze best in grote hoeveelheden opnemen. Maar veel verder dan dat reikt onze kennis vaak niet... Tijd dus voor een woordje uitleg.

Hartgezondheid: gemengde gevoelens voor antioxidanten Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Moet het wijdverspreide gebruik van antioxidantensupplementen voor de preventie van cardiovasculaire ziekten opnieuw in vraag gesteld worden? Dat is de mening van Amerikaanse specialisten die de resultaten van eerder onderzoek bevestigen: niets is zo goed als fruit en groenten.

Anti-oxidanten: goed voor de ogen? Geüpdatet op 14/08/2007 - 00h00

Volgens Amerikaanse onderzoekers zouden supplementen met anti-oxidanten en zink de levenskwaliteit van mensen ouder dan vijftig jaar kunnen verbeteren en meer bepaald de daling van het risico op een vaak voorkomende oogaandoening, leeftijdsgebonden maculadegeneratie oftewel LMD.

Thee en zijn antioxidanten Geüpdatet op 08/05/2007 - 00h00

Thee is op water na de meest gedronken vloeistof ter wereld. Het is tevens de drank die het meest heilzaam is voor het menselijk lichaam. De heilzame eigenschappen van thee vloeien voort uit zijn natuurlijk gehalte aan antioxidanten, moleculen die het lichaam helpen bij het neutraliseren van schadel...

Ananas: breng de zon op uw bord! Geüpdatet op 20/02/2007 - 00h00

Ananas is rijk aan antioxidanten, verfrissend, caloriearm, ... Het is ook één van de zeldzame vruchten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn zonder hun smaak te verliezen. Ananas is even lekker vers als in blik, en hoort dan ook beslist thuis bij de fameuze "vijf porties" groenten en fruit per da...

Het oog wil ook wat... Geüpdatet op 24/02/2004 - 00h00

Beschermt eten onze pupillen? Het idee maakt opgang. Zo zijn er in de apotheken en de dieetwinkels al speciale antioxiderende supplementen verkrijgbaar voor de ogen. Een thema om in het oog te houden...

Antioxidanten om sneller te lopen ? Geüpdatet op 03/02/2004 - 00h00

Een tekort aan antioxidanten is een veelbesproken onderwerp in de kleedkamers van sporters. Toch verbetert het nemen van supplementen niet noodzakelijk de prestaties. Alles hangt af van de trainingslast en de kwaliteit van de voeding.

SUVIMAX is geen publiek geheim meer Geüpdatet op 08/07/2003 - 00h00

SUVIMAX maakte in juni eindelijk resultaten bekend. Moraal: een gepaste toevoer van antioxidanten vermindert het risico van kanker en overlijden bij mannen...

PUBLICITÉ