PUBLICITÉ
ARTIKELS ANALE AANDOENINGEN
6 online artikels over Anale aandoeningen
Dikkedarmkanker: moet ik me laten screenen? Gepubliceerd op 08/03/2017 - 16h34

Dikkedarmkanker is in 90% van de gevallen te genezen als de kanker vroeg genoeg wordt ontdekt. Daarom is screening van cruciaal belang. In België wordt dit opsporingsonderzoek systematisch georganiseerd en het heeft goede resultaten. Toch zijn er nog altijd mensen die niet reageren op de schriftelij...

Bloed in de stoelgang: wat zijn de mogelijke oorzaken? Gepubliceerd op 15/02/2017 - 13h55

Als u bloed in uw stoelgang ziet, moet u naar de dokter. Vaak is de oorzaak onschuldig (aambeien, constipatie), maar het kan ook wijzen op een - soms ernstige - ziekte. De hoeveelheid bloed in de stoelgang zegt ook niet altijd iets over de ernst van de mogelijke aandoening (darmkanker).

Anale jeuk: welke oorzaken, welke aandoeningen? Geüpdatet op 14/12/2016 - 10h31

Anale jeuk - met de medische term pruritus ani - kan verschillende oorzaken hebben zoals aandoeningen van de anus, parasieten, huidziektes, aambeien, enz. We zetten de mogelijke oorzaken van anale jeuk op een rijtje.

Anale fissuur, een goedaardige maar pijnlijke kwetsuur Gepubliceerd op 15/06/2016 - 12h09

Een anale fissuur is een goedaardig, maar zeer invaliderend dagelijks probleem. Een anale fissuur is niet hetzelfde als een anale fistel . Met goede adviezen en een goede behandeling kan een heelkundige ingreep vaak worden vermeden.

Aarskloven: felle en ernstig te nemen pijn! Gepubliceerd op 13/10/2015 - 12h48

Aarskloven of anale fissuren zijn niet zo zeldzaam en ook niet gevaarlijk. Maar deze wondjes in de anus geven heel veel ongemakken en moeten snel behandeld worden, ook al is het niet vanzelfsprekend om het onderwerp aan te kaarten bij de huisarts.

Anale fistel: behandelen om recidief te voorkomen Geüpdatet op 01/04/2002 - 00h00

Een abces ter hoogte van de anus (of aars) is zeer pijnlijk. Soms gaat het abces spontaan open. De pijn verdwijnt dan, maar niet de oorzaak, doe vaak een fistel is. En als geen behandeling wordt gegeven, zal het abces zeker terugkomen.

PUBLICITÉ