PUBLICITÉ
ARTIKELS ALLERGIE VOOR HUISSTOFMIJT
10 online artikels over Allergie voor huisstofmijt
Wat zijn de eerste tekenen van een allergie voor mijten? Gepubliceerd op 14/04/2015 - 15h57

De verwarming en het vocht in onze woning stimuleren de vermeerdering van mijten . Die kleine insecten zijn in het westen verantwoordelijk voor 75% van de luchtwegenallergieën. Maar kent u de eerste tekenen die wijzen op een allergie voor mijten en die u ertoe moeten aanzetten om naar de dokter te g...

Allergie voor huisstofmijten: er bestaat een definitieve oplossing Gepubliceerd op 09/09/2014 - 10h32

Wat kunnen we doen tegen een allergie voor huisstofmijten? De huisstofmijten uit de weg ruimen uiteraard! Het probleem is dat het onmogelijk is om huisstofmijten helemaal weg te houden en dat enkele sporen voldoende kunnen zijn om een allergieaanval te veroorzaken. Er bestaat echter een definitieve...

Bent u allergisch voor kakkerlakken? Geüpdatet op 23/10/2013 - 16h56

Een allergie voor kakkerlakken in de echte zin bestaat niet. Net als bij mijten is men niet allergisch voor het dier zelf, maar voor de uitwerpselen en het afval dat het produceert. Die zijn terug te vinden in het stof dat allergielijders binnenkrijgen bij het ademen. Wat moet u weten over allergieë...

Het seizoen van de mijten begint! Gepubliceerd op 10/10/2013 - 15h47

Iedereen denkt dat de zomer het seizoen bij uitstek van de allergieën is. Want de zomer is toch het hooikoortsseizoen... Allergieën voor mijten komen heel veel voor, maar om verschillende redenen ontwikkelen ze zich sterker in de winter. Tekst en uitleg over dit fenomeen in drie vragen.

Allergie voor mijten: de grote najaarsschoonmaak Gepubliceerd op 01/10/2013 - 12h11

De grote herfstschoonmaak is nu het moment en wel om de mijten weg te krijgen. Zo voorkomt u allergieën die aan deze minuscule diertjes zijn verbonden. U doet dit werk echt niet voor niks, want 10% van de bevolking en 55% van de allergiegevoelige mensen krijgen last van de mijten…

Vervuiling in huis: zoek de haarden Geüpdatet op 07/01/2013 - 09h41

Wist u dat er in uw woning heel wat vervuilende stoffen en organismen kunnen zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid ? Enkele eenvoudige maatregelen tegen vervuiling in huis kunnen ons veel problemen besparen, zeker omdat we zo’n 80% van onze tijd doorbrengen tussen vier muren.

Allergie: hoe mijten te voorkomen Gepubliceerd op 20/03/2012 - 11h00

De beste oplossing voor alle allergieën is contact mijden met de allergene stoffen. In het geval van mijten is dat vaak erg moeilijk, want de beestjes zitten zowat overal in huis! Hieronder vindt u enkele tips die we bij gesprokkeld hebben bij echte specialisten.

Maak uw huis klaar om de najaarsallergieën te lijf te gaan Geüpdatet op 19/09/2011 - 12h50

In het najaar komen de allergenen met volle geweld terug. Bereid u voor om de schimmels, mijten en andere allergenen aan te pakken. Wist u trouwens dat in het najaar ook de pollen terugkeren en allergielijders het leven zuur maken?

Astma en allergische rhinitis: de jacht op mijten Geüpdatet op 17/04/2007 - 00h00

Een van de bekendste huisallergenen in de ontwikkeling van astma en allergische rhinitis is de mijt, meer bepaald zijn uitwerpselen. Wat voor schepsel is dit minuscule diertje dat ons doet niezen, hoesten en wenen, en hoe raken we ervan af?

Mijten: wie zijn ze en wat doen ze? Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

De allergie aan huisstofmijten is de vaakst voorkomende allergie. Bij het minste contact krijgen mensen die allergisch zijn vaak een astmacrisis of rhinitis. Maar wat voor beestjes zijn mijten? Waarom zijn ze zo vaak verantwoordelijk voor allergieën en welke allergische reacties veroorzaken ze?

PUBLICITÉ