PUBLICITÉ
ARTIKELS ALLERGIE VOOR COSMETICA
15 online artikels over Allergie voor cosmetica
Is nagellak ongezond? Gepubliceerd op 04/05/2017 - 14h33

Karmijnrood, felroze, oranje of zelfs blauw, groen en zwart … Nagellak is er tegenwoordig in alle mogelijke kleuren. Veel vrouwen houden van nagellak, maar het product bevat toxische stoffen . Dat blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie.

Allergie voor juwelen en cosmetica Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h34

Allergie voor cosmetica en juwelen is een frequent probleem: allergie voor een armband, een uurwerk of oogschaduw bijv. Maar de allergie blijft beperkt tot de huid en tast slechts uitzonderlijk het slijmvlies aan, maar nooit de luchtwegen.

Te mijden cosmetische producten in de zon Geüpdatet op 25/07/2016 - 14h22

Cosmetische producten en zon gaan vaak niet goed samen. Ook al lijken sommige werkzame stoffen en cosmetische producten onschadelijk, in werkelijkheid zijn ze niet zonder risico’s. We nemen de lichtgevoeligmakende producten die u tijdens uw vakantie beter mijdt onder de loep.

Natriumlaurylethersulfaat: te veel schuim om goed te zijn? Geüpdatet op 18/11/2013 - 10h28

In het merendeel van de vloeibare zepen en shampoos zit laurylethersulfaat, een synthetisch ingrediënt waardoor we lekker veel schuim hebben als we douchen! Maar laurylethersulfaat is ook ee n zwaar irriterende stof. Veel merken bieden nu producten aan zonder sulfaten. Zijn ze de moeite waard?

Methylisothiazolinon: een gevaarlijke vervanger voor parabeen Geüpdatet op 28/10/2013 - 09h57

Sinds de parabenen de slechte reputatie van hormoonverstoorders hebben, vervangen de cosmetische laboratoria ze door methylisothiazolinon, een stof met een zwaar allergische werking. Dit biocide zit in sommige shampoos, in vochtige doekjes voor baby’s, in crèmes en onderhoudsproducten en kan contact...

Wat zijn de gevaren van parabenen? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 14h11

In de winkels verschijnen almaar meer producten « zonder parabenen ». Volgens degenen die ze ons verkopen, zouden ze minder gevaarlijk zijn voor onze gezondheid . Maar welke gevaren voor de gezondheid houden parabenen precies in?

Hennatatoeage: kans op levenslange allergie! Gepubliceerd op 19/07/2011 - 10h07

Denk eerst goed na als u van plan bent een hennatatoeage te laten plaatsen. Een natuurlijke kleurstof? Niets is minder zeker! In de industrie wordt vaak een zeer courant product aan henna toegevoegd en dat product kan levenslange allergie veroorzaken.

Hebt u een gevoelige huid? Geüpdatet op 30/03/2009 - 00h00

Heel wat vrouwen beweren of denken dat ze een gevoelige of reactieve huid hebben, omdat ze regelmatig last hebben van een trekkerig gevoel, roodheid, een droge of geïrriteerde huid... De oorzaken van en de oplossingen voor een gevoelige huid zijn echter niet altijd wat men op het eerste gezicht zou...

Hypoallergeen of dermatologisch getest? Geüpdatet op 29/01/2008 - 00h00

Irritatie van de huid of een allergie, sommige huidtypes zijn erg gevoelig. Voor mensen met een fragiele huid zijn er heel wat cosmetische en hygiënische producten met de vermelding 'hypoallergeen' of 'dermatologisch getest'. Maar wat betekenen die twee vermeldingen?

Cosmetica: irritatie of allergie? Geüpdatet op 27/03/2007 - 00h00

Cosmetica veroorzaken bij 15 tot 20% van de bevolking huidreacties: irritatie, eczeem, allergische dermatitis ... Wat zijn de risicoproducten? Hoe onderscheidt men een irritatiereactie van een allergische dermatitis ? Welke zijn de tests voor de diagnose?

Haarverf: almaar meer allergieën Geüpdatet op 27/02/2007 - 00h00

Allergieën aan kleurmiddelen voor het haar zijn te wijten aan een ingrediënt dat tot op vandaag niet vermeden kan worden: paraphenyleendiamine. Het aantal allergieën is aan een opmars toe, maar verrassend is dat niet: het aantal mensen dat zijn haar verft, neemt in dezelfde mate toe!

Schoonheidsproducten : transparantie troef Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

U hebt voortaan het recht om alle bestanddelen van uw schoonheidsproducten te kennen, plus hun eventuele schadelijke effecten. Uw fabrikant moet u op verzoek alle informatie geven. Een compromis dat toch een hele vooruitgang betekent...

Allergieën voor haarproducten Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Haarverven, ontkleur-, permanent-, ontkroes- en fixeerproducten, … Deze producten zijn niet zomaar onschuldig en kunnen vooral allergieën veroorzaken bij kappers, zowel huid- als luchtwegallergieën. De grootste boosdoeners onder de chemische producten zijn persulfaten…

Tatoeages: brandende vakantiesouvenirs Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Tijdelijke tatoeages zijn steeds meer in, met een toenemend aantal allergische reacties als gevolg. Niet henna is daarbij de schuldige, wel de gebruikte hulpstoffen.

PUBLICITÉ