PUBLICITÉ

Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 06/06/2011 - 18h57
-A +A

Onlangs werd in Frankrijk de lipolysebehandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd tegen cellulitis.

PUB

De lipolysetechnieken tegen cellulitis zijn verboden

Waarom werd lipolyse beschouwd als een potentieel gevaar voor de gezondheid (necrose, infecties…)? De technieken gaan gepaard met een indringing in de huid (injectie van chemische stoffen met een naald: een hypo-osmolaire oplossing, fosfatidylcholine, natriumdesoxycholaat, een mengsel voor mesotherapie, carboxytherapie), een thermische reactie in het vetweefsel, maar ze kunnen ook niet-invasief zijn en gebruikmaken van externe hulpmiddelen (radiofrequentie, percutane laser zonder aspiratie, infrarode stralen, lokale ultrasone trillingen). Deze lipolysetechnieken "vormen allemaal een ernstig gevaar of een vermoedelijk ernstig gevaar voor de gezondheid".

Welke zijn onder deze omstandigheden de technieken die beschikbaar blijven om cellulitis te overwinnen?

 

Lipoaspiratie (liposuctie)

Liposuctie, een invasieve chirurgische ingreep, is de enige manier om cellulitis op een radicale manier te bestrijden. Hoe jonger de patiënt, hoe meer het resultaat voldoening zal schenken: nadat de overtollige onderhuidse vetcellen verwijderd zijn, moet de huid voldoende kunnen samentrekken. Is dat niet het geval, dan moet de huid gelift worden om ze opnieuw strakker te maken. 

De risico's zijn dezelfde als voor eender welke andere chirurgische ingreep. En wat het esthetische voordeel betreft, het is altijd moeilijk in te schatten.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 06/06/2011 - 18h57
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Cellulitis: twee doeltreffende remedies Gepubliceerd op 19/02/2013 - 14h03

Cellulitis is de gezworen vijand van vrouwen, ongeacht of ze nu te veel kilo's heeft of niet. De aandoening kan heel lokaal voorkomen op de heupen, of verspreid op de billen en dijen. Maar in beide gevallen is cellulitis onesthetisch en tast ze ons z...

Meer artikels