PUBLICITÉ

Liniment, essentieel voor babyverzorging!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/01/2013 - 13h59
-A +A

Liniment reinigingscrème: het is een steeds beter bekend geheim.

Een product dat geschikt is voor een volledige babyverzorging, dat zo goed als niets kost en dat u zelf kunt bereiden.

Maar wat is liniment eigenlijk?

PUB

Olie- en kalkhoudende liniment reinigingscrème voor uw babyverzorging: een goed idee

Keuze te over om de billetjes van uw baby te reinigen, zoveel is zeker.

Toiletmelk, lotions, wasgels: ze zijn er in overvloed. U brengt ze gewoon aan, spoelt ze af en uw baby heeft weer propere billetjes. Maar het afspoelen en het feit dat u water nodig hebt om uw baby te verschonen, vindt u misschien vervelend?

En dan zijn er ook nog vochtige doekjes. Op het eerste gezicht wereldkampioenen in snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Toch hebben ze één groot nadeel: ze zijn slecht voor het milieu.

Bovendien zouden ze schadelijk zijn voor de allerkleinsten, zo werd onlangs beweerd. De meeste van die vochtige doekjes bevatten immers fenoxyethanol. In Frankrijk heeft het “Agence du médicament et des produits de santé” (Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) het gebruik ervan afgeraden.

Vandaar dat steeds meer ouders naar eigen zeggen kiezen voor liniment, een olie- en kalkhoudende reinigingscrème.

 

Liniment: doodeenvoudig

Eenvoudiger dan liniment is moeilijk te vinden. Het gaat immers om een mengsel van 50 % kalkwater en 50 % plantaardige olie (traditioneel olijfolie).

Resultaat: een ietwat dikke en vrij vette vloeistof die zowel reinigend als hydraterend werkt.

  • Een beetje liniment aanbrengen op een linnen of katoenen doekje reinigt de babyhuid en laat een hydraterend laagje achter dat de broze huid beschermt tegen agressie. Resultaat: de bips van uw baby wordt niet alleen gereinigd, maar ook beschermd tegen rode uitslag.
  • Veel mama’s gebruiken het product ook om snel het gezichtje van hun baby te wassen, na de maaltijd of bij het wakker worden.
  • Liniment kan melkkorsten helpen verwijderen. U brengt het gewoon aan op de korsten enkele uren voor het badje en gebruikt vervolgens een zachte shampoo.
  • U kunt liniment ook gebruiken als gewone beschermende balsem voor de luierwissel. U reinigt dan bijvoorbeeld eerst de billetjes met water en brengt vervolgens een laagje liniment aan, om de huid te beschermen tegen agressie door urine of stoelgang.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/01/2013 - 13h59 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 21/01/2013 - 13h59

Observatoire des cosmétiques - ANSM, 26/11/2012

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Rode billetjes of luieruitslag Geüpdatet op 17/02/2004 - 00h00

De luier van uw baby verversen, is een handeling van elementaire hygiëne die de nodige zorg vereist. Het is de enige manier om huidirritatie te vermijden, want de huid van baby's is zeer kwetsbaar, temeer omdat hun billetjes voortdurend ingepakt zitt...

Wanneer en hoe moet u uw baby verschonen? Geüpdatet op 06/06/2014 - 11h40

Het eerste levensjaar van een baby wordt bijna helemaal opgeslorpt door de verzorging en het verschonen van het kindje. Het is inderdaad niet goed om een baby met een natte luier om te laten zitten. Stel u voor dat het u overkwam. Afgezien van de hyg...

Welke etherische oliën voor mijn baby? Gepubliceerd op 24/06/2015 - 17h29

Etherische oliën kunnen efficiënt zijn voor baby’s, maar ze houden ook risico’s in. De (uiterst) actieve stoffen veroorzaken namelijk soms allergieën of irritatie. Hoe kunt u optimaal van de positieve effecten van etherische oliën profiteren en uw ba...

Luiereczeem: praktische tips Gepubliceerd op 17/07/2012 - 13h55

Rode en geïrriteerde billetjes , dat is vaak het lot van baby's die een luier dragen. Dit veelvoorkomend probleem is niet zo ernstig, maar wel ongemakkelijk en vervelend. Gelukkig zijn er oplossingen: we geven u een aantal tips om baby's te helpen di...

Meer artikels