PUBLICITÉ

Lieve woordjes om vrouwen meer zin te doen krijgen

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 26/10/2004 - 00h00
-A +A

Veel vrouwen klagen over een laag libido en ook hun partner lijdt eronder. Maar hoe kunnen we een vrouw zin geven om de liefde te bedrijven?

PUB

Eerst en vooral moeten we erkennen dat het vrouwelijke verlangen verschilt van het mannelijke. En dat is vaak moeilijk, want we worden in films of romans systematisch geconfronteerd met instinctmatige modellen van seksueel verlangen: "Ik vind je aantrekkelijk, en ik heb zin in je" of "Ik hou van je en ik heb dus maar één wens: met jou de liefde bedrijven." Dat is allemaal mooi in een film, maar in de werkelijkheid verloopt het niet vaak op deze manier!

Het vrouwelijke verlangen is vaak een beantwoordend verlangen, veeleer dan een driftmatig verlangen, een verlangen dat het verlangen, de liefde van de andere beantwoordt. Daarom moet een man, wanneer wil dat zijn partner naar hem verlangt, zijn kaarten als eerste op tafel leggen! Hij moet zijn bekoring aan haar duidelijk maken. Een vrouw die zich mooi en begeerlijk voelt, zal merken dat haar eigen verlangen opkomt of groeit als het reeds aanwezig is.

Maar hoe kan een man dit verlangen dan aan zijn partner tonen? Gewoon door te praten. Vrouwen zijn heel gevoelig voor woorden, vooral voor liefdevolle woorden, complimentjes. Als men tegen een vrouw zegt "wat ben je mooi!" of "als je naar me glimlacht, krijg ik zin in je: je glimlach is zo mooi", of nog "voor mij ben je de begeerlijkste vrouw ter wereld" enz. dan bewandelt men de wegen van haar verlangen en gaan deuren open. Heel wat mannen vinden echter dat die woorden nutteloos, belachelijk of oninteressant zijn. Ze zeggen: "Ik heb zin, punt. En zij moet maar ja of neen zeggen." Jammer genoeg is een vrouw geen man en werkt deze methode niet al te best! En dan zijn ze ontgoocheld, zonder dat ze zich ervan bewust zijn dat er zo weinig nodig is om het verlangen van hun partner op te wekken: een paar woorden! Maar het klopt wel, en ik kan als vrouw wel zeggen dat een paar woorden maar weinig is. Voor een man is het vaak echter heel moeilijk om zijn gevoelens te uiten en zijn deze paar woordjes moeilijk uit te spreken!

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 26/10/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Is het liefde of verlangen? Gepubliceerd op 14/12/2015 - 15h34

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

Vrijen: de vraag van het ‘hoe vaak’ Gepubliceerd op 03/05/2017 - 12h11

Wat is een harmonieus seksleven en bestaat er zoiets als een "ideaal of normaal" ritme? Soms, vaak, continu, nooit, enz. De vraag hoe vaak we het doen wekt altijd nieuwsgierigheid. Maar bestaat er zoiets als een norm of telt niet eerder het door beid...

Meer artikels