PUBLICITÉ

Liefde: hoe onderscheidt u mannen van vrouwen?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 23/12/2003 - 00h00
-A +A

Op straat kunt u uiteraard een man onderscheiden van een vrouw. In de liefde gaat het echter veeleer om gedrag dan om anatomie, en liggen de zaken iets ingewikkelder. Enkele tips om te weten met wie u te doen hebt in het donker!

PUB

Allereerst dit: mannen zijn veel minder egoïstisch dan vrouwen denken! Goede seks betekent voor hen dat hun vrouw genot beleeft. Ze dromen ervan hun partner te bevredigen. Een vrouw vindt een vrijpartij geslaagd als ze ervan genoten heeft, maar ook in de mate dat haar partner er emotioneel bij betrokken is. Als ze zich bemind voelt, geeft dat haar een gevoel van voldoening, ook al heeft ze geen orgasme!

De liefde bedrijven, opent voor een man de poort van zijn gevoelens. Zijn verliefdheid is veel groter na een goede seksbeurt. Een vrouw daarentegen moet verliefd zijn om zin te krijgen in seks.

In het begin van een seksuele relatie hebben mannen meer interesse voor seks dan voor gevoelens. Ze evolueren daarin mettertijd en gaan geleidelijk inzien dat liefdesgevoelens hun genot intenser maken. Vrouwen van hun kant zijn in het begin heel sentimenteel en beleven met de jaren steeds meer plezier aan seks.

Mannen zijn de kampioenen van het snelle genot, vandaar hun frequente neiging om te snel klaar te komen (vroegtijdige ejaculatie). Maar wie snel zegt, zegt ook oppervlakkig. Om echt intens genot te kunnen beleven, moeten ze de tijd nemen om hun genotsniveau te verhogen. Een snelle wip is dan weer niet aan vrouwen besteed. Hun genot is van bij het begin intens en diep, maar ze hebben wel tijd nodig om opgewonden te raken. Is dat niet het geval, dan wijst dat erop dat ze moeten leren hun opwindingsniveau te doen stijgen en los te laten.

De mannelijke lust is impulsief en komt van binnen, terwijl de vrouwelijke lust meer een reactie is op de liefde dan op het genot van de ander, en minder spontaan is.

Een vrouw ontdekt al heel vroeg het orgasme door haar eigen lichaam te verkennen, of veel later, na te hebben geëxperimenteerd met seks met z'n tweeën. Een man van zijn kant kan niet klaarkomen vóór de puberteit. In die periode beginnen 95 % van alle jongens te masturberen, waarbij ze zichzelf naar een orgasme brengen.

Na het vrijen heeft de man even rust nodig: hij is verzadigd en ontspannen. De vrouw daarentegen behoudt een hoog opwindingsniveau en kan perfect zin hebben om verder te doen!

U merkt het: als het om seks gaat, zijn man en vrouw sterk verschillend. Het valt niet altijd mee om elkaar te begrijpen, maar het is wel opwindend om elkaars seksualiteit te ontdekken en zelfs heel positief om onze lusten en verlangens op elkaar te leren afstemmen.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 23/12/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vrijen: de vraag van het ‘hoe vaak’ Gepubliceerd op 03/05/2017 - 12h11

Wat is een harmonieus seksleven en bestaat er zoiets als een "ideaal of normaal" ritme? Soms, vaak, continu, nooit, enz. De vraag hoe vaak we het doen wekt altijd nieuwsgierigheid. Maar bestaat er zoiets als een norm of telt niet eerder het door beid...

Seks en genot bij vrouwen: test uw kennis Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Het seksueel genot van vrouwen lijkt complexer te zijn dan dat van mannen dat prompter en sneller optreedt. Daarom wordt er ook veel onderzoek naar gevoerd. Een betere kennis kan alleen maar voordelen bieden. Aan u om uw kennis te testen.

Genot heeft tijd nodig Geüpdatet op 21/12/2004 - 00h00

Mannen en vrouwen hebben niet hetzelfde seksritme. Mannen laten zich leiden door hun driften, raken snel opgewonden en willen even snel klaarkomen. Vrouwen daarentegen willen letterlijk en figuurlijk aftasten en hebben een lang voorspel nodig vóór er...

Alle antwoorden op de vragen over het orgasme Geüpdatet op 21/12/2007 - 00h00

Meer inzicht in het orgasme kan ons helpen om het fenomeen beter te begrijpen en om erover praten. Het stelt ons ook meer op ons gemak om met zijn tweetjes op verkenning te gaan... Na de test "Wat weet u over het orgasme?" vindt u de antwoorden op al...

Meer artikels