PUBLICITÉ

Libanese salade

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/07/2015 - 14h23
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

200 gram couscous middelfijne korrel
1 komkommer
4 tomaten
3 middelgrote witte uien
1 bosje munt
1 bosje bieslook
2 potjes yoghurt
2 citroenen
1 eetlepel olijfolie
zout peper
PUB

Bereiding van Libanese salade

Spoel de couscous in koud water en doe hem in een slakom. Giet er koud water bij tot hij ruim onder staat. Laat dertig minuten zwellen.
Schil de komkommer, snij hem in kleine blokjes, strooi er zout over en laat uitlekken.
Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in stukjes.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Was de munt en het bieslook. Hak de helft van de muntblaadjes fijn, laat de rest heel. Snipper het bieslook in stukjes van circa 2 cm.
Giet de couscous af in een zeef en doe hem terug in de slakom. Doe er de groenten en de kruiden bij. Meng alles voorzichtig dooreen.
Roer de yoghurt los en doe er het sap van de citroenen en de olie bij. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de salade en meng alles voorzichtig.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/07/2015 - 14h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ