PUBLICITÉ

Leven als koppel: verras elkaar om meer en beter van elkaar te houden

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/01/2016 - 14h07
-A +A

Kan men elkaar nog verrassen als men elkaar al jaren kent? Dr. Ghislaine Paris, auteur van het boek "Faire l’amour pour éviter la guerre dans le couple" (Vrijen om oorlogssituaties binnen het koppel te vermijden), denkt van wel... En het zou voor het koppel zelfs zeer belangrijk zijn!

PUB

Zijn partner verrassen, is een manier om te tonen dat men van hem/haar houdt…

Een verrassing is iets onverwachts dat niet beantwoordt aan de dagelijkse gewoonten. Goede verrassingen worden meestal op gejuich onthaald. Een verrassingsgeschenk is des te waardevoller omdat het blijk geeft van aandacht vanwege de partner. De waarde van het geschenk wordt niet bepaald door zijn prijs, maar eerder door de leuke attentie. U had het onlangs nog over een boek dat u zou willen lezen. Wel, uw partner is het voor u gaan kopen. U voelt zich begrepen en u beseft dat men naar u luistert. En u voelt zich daardoor gelukkig!

Een verrassing is ook een poging om de partner nog en opnieuw te verleiden…

Uw partner heeft een liedje gehoord waarvan de melodie wondermooi klonk en u doet er alles aan om de cd te vinden. Een verrassing! U bewijst niet alleen dat u naar uw partner luistert, maar u doet ook moeite om hem of haar een plezier te doen. U bevindt zich, zelfs jaren na uw eerste ontmoeting, nog steeds in de verleidingsfase. U zorgt voor een verrassing en ontroert uw partner met dat gebaar. Hij/zij weet dat u moeite gedaan hebt om dat liedje te vinden, om naar de winkel te gaan of om een bestelling te plaatsen op het internet.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/01/2016 - 14h07

"Faire l’amour pour éviter la guerre dans le couple" (Vrijen om oorlogssituaties binnen het koppel te vermijden), uitg. Albin Michel, een boek van Ghislaine Paris.

Dr. Catherine Solano

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Beschikbaar zijn voor seks is geen plicht! Gepubliceerd op 22/06/2016 - 11h31

Uit een onderzoek van de VUB in 2015 hebben Belgen gemiddeld 1,8 keer per week. Het probleem is dat zo'n gemiddelden tot norm verheven worden terwijl het alleen maar gaat om berekeningen op basis van oncontroleerbare verklaringen!

Meer artikels