PUBLICITÉ

Leve de wintersporten

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/02/2014 - 11h38
-A +A

Voor de zwartkijkers zijn wintersporten synoniem met een ontwrichte knie bij het skiën, een gebroken pols bij het snowboarden, bevroren vingers en tenen, uitputting door het plots te veel sporten, protesterende darmen door allerlei calorierijke gerechten.

Maar voor wie het objectiever bekijkt, zijn de wintersporten ideaal voor geest en lijf. Een kort overzicht van de weldoende effecten van de wintersporten! Trouwens, de hierboven beschreven catastrofes zijn perfect te voorkomen met een beetje gezond verstand.

PUB

De sleur en de routine zitten er alweer wekenlang in. Het moreel staat op nul. Dit is het moment om op wintersport te vertrekken.

Wintersporten: landschappen om van te snoepen

Het plezier om naar de prachtige besneeuwde landschappen te kijken, maakt heel veel los in onze geest. De wondermooie natuur maakt gelukkig en geeft ons een goed gevoel. En we kunnen onze longen volzuigen met verse, zuivere lucht.

Zo’n omgeving stimuleert ook het lichaam. We worden nieuwsgierig en krijgen vleugels. We willen stappen en stappen om nog meer te zien en  te ontdekken, we krijgen zin om nieuwe sporten uit te proberen, om onze grenzen te verleggen…

Kortom, de bergen brengen ons tot leven, ze krikken ons moreel op, verjagen elke neiging tot neerslachtigheid en verbeteren ons zelfbeeld.

 

Weg uit de routine dankzij de wintersporten

De wintersportvakantie is kort en heel actief, maar we kunnen er toch eens echt uit zijn en volledig breken met onze gewoonten. We staan vroeger op of later, al naargelang de beoefende activiteiten.

  • De organisatie van de maaltijden en de samenstelling ervan is heel anders. We kunnen misschien picknicken daarboven op de besneeuwde toppen.
  • De avonden zijn vaak heel gezellig. We breken met het dagelijkse patroon en leggen nieuwe contacten.
  • Ook overdag is het sociale contact vlotter en hartelijker omdat er geen stress is.
  • En ook dan bieden zich kansen aan voor nieuwe vriendschappen en contacten (monitors, skilessen, samen in de kabellift, wandelingen…).

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 03/01/2012 - 15h10 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 11/02/2014 - 11h38
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ons botkapitaal: waarom hebben we eigenlijk vitamine D nodig? Geüpdatet op 02/11/2009 - 00h00

Het antwoord is simpel: voor ons beendergestel ! Als we ons leven lang sterke botten willen houden, moeten we absoluut vitamine D innemen. Zonder deze vitamine kan de kalk zich niet aan onze beenderen hechten. De tweede voorwaarde voor een sterk been...

Meer artikels