PUBLICITÉ

Leren leven met urine-incontinentie: tips en aanbevelingen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/11/2009 - 00h00
-A +A

Het is uiterst belangrijk dat mensen met urine-incontinentie 'goed' leren eten en drinken. Wat zijn de bijzondere kenmerken van de levenshygiëne van mensen die rekening moeten houden met het probleem van urineverlies?

PUB

Urine-incontinentie: waarschuwing!


Urineverlies is al te vaak een onderwerp waarover gezwegen wordt. Dat is totaal verkeerd! Dit probleem vereist een raadpleging bij een arts, zodat een aangepaste oplossing aangereikt kan worden om de levenskwaliteit van de patiënt in kwestie te verhogen. Los van de voorgeschreven behandeling, bieden we hier een aantal tips om het dagelijkse leven te verbeteren van de mensen die lijden aan urine-incontinentie.

Wie lijdt aan urine-incontinentie, moet 'goed' drinken


'Goed' drinken betekent hier niet 'veel' of 'om het even wat' drinken.

  • Men moet voldoende drinken om de urine te verdunnen. Te geconcentreerde urine zou wel eens de blaas kunnen irriteren, wat het urineverlies zou kunnen verergeren.

  • Drink niet te veel ineens. U kunt beter zeer dikwijls kleine hoeveelheden drinken.

  • Als u ergens heen moet (openbaar vervoer, winkelen, een afspraak...) en u weet dat er geen toiletten in de buurt zijn of dat ze niet gemakkelijk bereikbaar zijn, drink dan minder vóór en tijdens uw verplaatsing.

  • Drink geen alcohol. Alcohol zou uw blaas kunnen irriteren, met de gevolgen van dien.

  • Vermijd alle dranken die cafeïne bevatten. Cafeïne is ook een stof die de blaas irriteert en die dus urinestoornissen kan veroorzaken. Dat is het geval met koffie en thee, maar ook met alle dranken op basis van cola, onder meer een aantal koolzuurhoudende dranken.

  • Nog steeds om de blaas niet te irriteren, doet u er goed aan de consumptie van sinaasappelsap en andere citrusvruchtensappen, pompelmoessap bijvoorbeeld, te beperken.

  • Wees voorzichtig met lightdranken: sommige suikersurrogaten zijn irriterend voor de blaas.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/11/2009 - 00h00 Association d'aide aux personnes incontinentes (Vereniging voor hulp aan personen met urine-incontinentie), www.aapi.asso.fr.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ