PUBLICITÉ

Lente: mijn kuur voor meer conditie in 7 stappen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/03/2017 - 16h43
-A +A

Lichaamsverzorging, sport en voeding - dit is het moment om uw gewoontes grondig te herzien en enkele veranderingen door te voeren om uw conditie op te krikken en de lente stralend te beginnen.

Volg ons conditieprogramma in 7 stappen.

PUB

1- Een kleine vitaminekuur in de lente

Als u een evenwichtige en afwisselende voeding hebt, hebt u geen vitaminesupplementen nodig in de lente. En nu het stilaan wat warmer wordt, zult u in de winkel weer meer variatie vinden. Profiteer ervan!

In het andere geval kunt u een kuur van multivitaminen doen (maar overschrijd de op de verpakking aanbevolen dosissen niet). Mijd wel combinaties van meerdere vitaminesupplementen. Dat levert gevaar op overdosissen.

Er zijn ook andere voedingssupplementen. Sommige kunnen nuttig zijn:

  • Omega 3: als u geen of weinig vis eet.
  • IJzer: vraag uw arts om raad. Hij kan met een bloedonderzoek laten nagaan of u ijzer te kort hebt.
  • Probiotica: als u niet genoeg gefermenteerde melkproducten eet en makkelijk spijsverteringsproblemen hebt, kan een kuur van probiotica u deugd doen.
     

2- Het is lente! Ik herneem goede voedingsgewoonten

Goed eten is essentieel voor uw gezondheid en uw conditie.
Dit is het moment om (weer) goede gewoonten aan te nemen.

  • 5 porties fruit en groenten per dag.
  • Wees matig met het aantal vleesmaaltijden.
  • Ga voor volle granen. 
  • Beperk het aantal bewerkte producten (charcuterie, bereide gerechten, andere industriële voeding, enz.) en kook zelf met basisproducten.
  • Eet 2 of 3 keer per week vis. Vergeet ook de zeevruchten niet!

Gebruik kleinere borden en kauw lang op elke hap. Zo eet u minder.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 10/04/2013 - 10h17 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/03/2017 - 16h43

Institut Moncey

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Stralend de feesten tegemoet! Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h21

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar . Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt.

Met pensioen gaan: een kans, maar ook een uitdaging! Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Om van uw pensioen een stimulerende periode in uw leven te maken is het belangrijk dat u er zich op voorbereidt. Als u er gewoon op zit te wachten alsof het één lange vakantie wordt, zou u wel eens voor een ontgoocheling kunnen komen te staan! Het pe...

Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Kanker: elf schoonheidstips om vrouwelijk te blijven Geüpdatet op 02/03/2017 - 09h47

Huid, haar en nagels: de therapieën en antikankerbehandelingen veranderen alles. Maar het is intussen alom bekend: verzorging en make-up kunnen kankerpatiënten helpen om er beter uit te zien en zich ook beter te voelen. Onze tips en weetjes om uw vro...

Meer artikels