PUBLICITÉ

Laserontharing: vragen en antwoorden!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/11/2016 - 12h45
-A +A

Misschien overweegt u om een definitieve laserontharing te laten doen?

Informeer u goed voor u die stap zet, want er bestaan nogal wat fabeltjes en misvattingen over deze techniek.

PUB

1) Welk percentage van de mensen die definitieve laserontharing laten doen zijn mannen?

20 tot 30%. Epilatie tussen de wenkbrauwen wordt het meest gevraagd.

2) Hoe werkt laserontharing?

De haarfollikel wordt met de haarwortel verbrand. De laser produceert energie als hij op bruin pigment stuit. De haartjes worden aan de wortel verbrand, want daar zit het pigment geconcentreerd. Ze worden definitief vernield.

3)Waarom moet laserontharing over verschillende sessies gespreid worden?

Omdat de haartjes in fases groeien. Om alle haartjes te verwijderen moet elke fase van het groeiproces worden aangepakt en zijn er meerdere sessies nodig, met telkens een pauze tussenin. De haarcyclus verschilt van de ene lichaamszone tot de andere. Normaal worden 5 tot 6 sessies aanbevolen met een telkens langere pauze tussenin, eerst 6 weken, dan 2 tot meer dan 3 maanden.

4) Laserontharing wordt afgeraden bij ingegroeide haartjes.

Fout. Laserontharing is een efficiënte oplossing bij ingegroeide haartjes, ongeacht hoe talrijk die zijn en ook als ze telkens weer terugkeren.

5) Laserontharing gebeurt:

Op de niet gebruinde huid. Een gebruinde huid bevat melanine en kan door een laserbehandeling verbranden. Mijd dus de zon, de zonnebank en zelfbruiners voor elke epileersessie. U mag wel een week na elke behandeling alweer in de zon en ook zelfbruiners gebruiken.

6) Een laserontharing laat u het best doen door:

Een esthetisch arts. Schoonheidsspecialistes.zijn het gebruik van krachtige lasers niet gewoon, en voor een definitieve laserontharing zijn die absoluut vereist. Een laser die niet krachtig genoeg is, kan het haartje beschadigen zonder het te vernietigen, wat de groei van het haar net stimuleert.

7) Laserontharing werkt het best op:

Bruin haar. De laser verbrandt alleen bruin pigment en is dus niet efficiënt voor wit, transparant blond, ros of donshaar.

8) Het is aan te bevelen om de te epileren zone te scheren net voor de behandeling.

Fout. Bij afgeschoren haar is de laserontharing met gelijke laserkracht minder efficiënt.

9) Laserontharing geeft betere resultaten in de volgende lichaamszones :

Oksels en bikinilijn. De beste resultaten worden meestal verkregen in de oksels, de bikinilijn en de benen.

10) Laserontharing is bij de ene huidskleur pijnlijker dan bij de andere.

Juist. Het verbranden van de haarwortel is pijnlijker bij matte huidtypes. De pijn kan worden verzacht door de huid aan felle kou (-64°C) te onderwerpen.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 19/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/11/2016 - 12h45
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Uw bruine kleurtje kwijt? Het moment voor een laser-epilatie! Geüpdatet op 07/11/2011 - 15h27

Bij laserepilatie wordt een lichtstraal via de melanine in de haartjes naar de haarzakjes geleid die dan vernietigd worden. Maar melanine is ook het pigment dat onze huid kleurt na het zonnen. Daarom mag laserepilatie niet worden toegepast op een geb...

Het gezicht epileren: ook mannen zijn geïnteresseerd! Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h46

Beharing neemt toe naarmate men ouder wordt en toch zijn het vooral jonge mannen die een beroep doen op gezichtsepilatie . Ze zijn gevoeliger voor die haartjes , die ze onesthetisch vinden. Wat zijn wat epilatie betreft de belangrijkste vragen van de...

Meer artikels