PUBLICITÉ

Lasagne van groenten met appel

Recept aangemaakt op 09/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 15/02/2016 - 15h29
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

5 courgettes
5 wortelen
10 tot 12 lasagnevellen
3 appelen (granny smith)
1 bosje platte peterselie
120 g vers geraspte parmezaan
1 potje lightroom
halfvolle melk
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van lasagne van groenten met appel



Was de courgettes en schraap de wortelen. Snij de uiteinden van de courgettes af.

Snij beide groenten in lange, dunne repen.

Doe die beetje bij beetje in licht gezouten kokend water, haal ze uit het water en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.

Kook de lasagne in hetzelfde water beetgaar. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne schijven.

Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en versnipper die.

Rasp de parmezaan en meng hem onder de room en de peterselie. Leng deze bereiding aan met een beetje melk. Kruid met peper, proef en breng eventueel verder op smaak met zout.

Verwarm de oven op 180°C.

Leg twee lasagnevellen op de bodem van een ovenschotel. Leg daarop afwisselend repen courgette, wortelen en schijven appel. Giet er wat van de kaasroom over. Ga zo verder tot de schotel vol is en eindig met een mooie laag room met parmezaan.

Zet 20 minuten in de oven.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 09/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 15/02/2016 - 15h29
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ