PUBLICITÉ

Lamsgebraad met flageoletbonen

Recept aangemaakt op 08/11/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 21/11/2016 - 13h58
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 ontbeende lamsschouder
150 g paddenstoelen
2 trostomaten
1 blik kleine witte uien
1 blik flageoletbonen
2 koffielepels kalfsfond in poedervorm
1/2 bosje kervel
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van lamsgebraad met flageoletbonen

Snij met een klein mesje het vet en de harde stukken van de lamsschouder weg. Snijd de steeltjes van de paddenstoelen en hak de hoedjes grof. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de uitjes schoon en verwarm de oven voor op 250 °C (gasstand 8).

Doe de grof gehakte paddenstoelen in een kleine pan met antiaanbaklaag en laat zonder vetstof drogen op een matig vuur. Roer ze geregeld om. Strooi er een beetje zout op zodat ze al hun vocht afgeven. Vul de lamsschouder met dit vlees op en naai hem weer dicht met keukengaren.

Leg het vlees in een ovenschotel en zet die 10 minuten in de oven.
Vermeng intussen in een pan de uitgelekte bonen met wat van hun nat en de uitjes. Doe de kalfsfond erbij en laat 5 minuten pruttelen. Hak de kervel fijn, maar houd enkele plukjes apart voor de versiering. Doe de rest van de kervel bij de bonen.

Haal de schotel uit de oven. Draai het vlees om en giet de inhoud van de pan mooi rond het vlees. Zet nog eens 15 minuten in de oven (of meer als u het vlees goed doorbakken wilt).

Doe de tomatenblokjes bij de bonen als het vlees gaar is en meng met een houten lepel. Werk af met de plukjes kervel en dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 08/11/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 21/11/2016 - 13h58
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ