PUBLICITÉ

Kreeft met asperges en rucola

Recept aangemaakt op 23/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste, bewerkt door Dr. Burton op 08/07/2016 - 10h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 kreeften
6 peperkorrels (zwarte)
1 tak gedroogde venkel
1 bot groene asperges
2 handvol rucola of gemengde sla
4 eetlepels room
1 citroen
enkele takjes bieslook
fleur de sel
versgemalen peper
PUB

Bereiding van het kreeft met asperges en rucola

Breng een kookpan gezouten water samen met de peper en de gedroogde venkel aan de kook. Doe de kreeften erin en haal ze na 3 minuten weer uit het water. Verwijder de scharen. Doe die terug in de kookpot en haal ze er na 3 minuten weer uit.

Verwijder het koraal van de kreeften en leg dat opzij. Pel de scharen en haal ook al het kraakbeen weg. Pel ook de rest van de kreeften en snij het vlees in dikke repen. Leg alles in een schotel en hou die lauw.

Schraap de asperges schoon. Snij ze af op ongeveer 10 cm van de kop (hou de rest voor een soep). Bind ze samen met keukengaren en kook ze in de kreeftenbouillon in 10 minuten gaar. Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek. Was en droog de rucola of de sla.

Doe het koraal van de kreeften samen met de room in een steelpannetje. Kook al roerend op een zacht vuur tot het mengsel wat dikker begint te worden. Breng op smaak met zout en peper en een scheut citroensap. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Verdeel de kreeft over de borden. Leg de asperges en de rucola errond. Verdeel de koraalsaus erover. Bestrooi met enkele korrels fleur de sel en geef een goede draai aan de pepermolen.

Versier de borden met enkele takjes bieslook.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste, bewerkt door Dr. Burton le 23/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste, bewerkt door Dr. Burton le 08/07/2016 - 10h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ