
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 25 minutes
- Ingrediënten :
-
3 avocado's
citroen
2 sinaasappelen
1 potje yoghurt natuur
5 dl gevogeltebouillon
tabasco
zout
peper
PUB
Bereiding van de koude soep van avocado en sinaasappelen
Schil de avocado's. Snij ze in blokjes, doe ze in een soepterrine en voeg dadelijk het sap van de citroen toe om verkleuren te voorkomen.
Mix ze, maar hou het mengsel korrelig.
Voeg de yoghurt toe en meng goed dooreen.
Pers een van de sinaasappelen uit en voeg het sap toe.
Giet er zoveel van de gevogeltebouillon bij tot u een vrij vloeibaar mengsel krijgt.
Breng op smaak met zout, peper en tabasco naar wens.
Zet de soep 15 tot 20 minuten in de diepvriezer.
Schil intussen de andere sinaasappel, haal al het wit weg en verwijder de vliesjes rond de partjes.
Doe de sinaasappelpartjes net voor het opdienen in de avocadosoep.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 03/02/2014 - 18h44
en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste
op 13/07/2017 - 10h54
PUBLICITÉ