PUBLICITÉ

Koude bloemkoolsoep met saffraan en krab

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten
4 personen

1 bloemkool
2 groene appels
1 citroen
1 blik krab
2 eetlepels lichte room
1/2 dosis saffraan
1 takje platte peterselie
zout
peper

Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes en was die. Schil de appelen en snij ze blokjes. Snij de citroen in tweeën en pers één helft uit boven de appelblokjes. Hou de schil van de citroen apart.
Vul een kookpot met water, doe er wat zout in en de andere citroenhelft. Breng het water aan de kook en laat de bloemkool 5 minuten koken. Giet af en schrik de bloemkool onder koud stromend water.
Mix de bloemkool en de appel samen met enkele ijsblokjes. Zorg dat het mengsel korrelig blijft.
Meng de saffraan onder de room en giet het mengsel onder de soep. Haal er de mixer nog eens door om alles goed te mengen.
Giet de soep in een terrine. Rasp een deel van de citroenschil erboven en meng goed. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Zet de soep minstens een uur in de koelkast.
Laat de krab net voor het opdienen uitlekken. Werk het vlees uiteen en verdeel het over de soep.
Werk af met de platte peterselie.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ