Koortsblaasjes: kussen is gevaarlijk!

Geüpdatet door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/03/2013 - 12h00
-A +A

PUB

10) Welke medicatie is er nodig?

Aciclovir en zijn derivaat, valaciclovir. De eerste is verkrijgbaar in tabletten, drinkbare suspensie en crèmevorm, de tweede alleen in tabletvorm. Beide geneesmiddelen zijn des te doeltreffender als ze in het prille begin van de opstoot genomen worden. Vandaar dat u er altijd een voorraad van moet hebben in uw persoonlijke apotheek.

De orale behandeling (in tabletvorm) duurt vijf dagen. Deze antivirale middelen bestrijden de opstoten en verminderen het besmettingsrisico. Ze kunnen ook preventief gebruikt worden (één tablet per dag) bij personen met frequente opstoten (minstens zes per jaar). Ze verminderen de frequentie en de intensiteit van de opstoten, maar doen ze niet noodzakelijk verdwijnen. Zo kunnen de opstoten terugkeren als de patiënt stopt met zijn medicatie.

Initialement publié par Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 22/02/2005 - 00h00 et mis à jour par Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 19/03/2013 - 12h00

'Combattre l'herpès" ("Herpes bestrijden"), Michel Cymes en Françoise Ramel, guide France info, uitgeverij Jacob-Duvernet.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB