Koortsblaasjes: kussen is gevaarlijk!

Geüpdatet door Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/03/2013 - 12h00
-A +A

PUB

8) Wat is de frequentie van de opstoten?

Ze varieert zeer sterk. Volgens sommige studies bedraagt het gemiddelde aantal opstoten per jaar 2,4, maar ongeveer 13 % van de patiënten heeft in de loop van het jaar minstens zes recidieven. Hoe intenser en frequenter de opstoten, hoe groter de impact op het dagelijkse leven.

9) Wanneer moet u een arts raadplegen?

Zodra de eerste tekens zich voordoen. Het is immers op het ogenblik dat de blaasjes verschijnen dat de diagnose het makkelijkst is. De diagnose kan zelfs niet met zekerheid gesteld worden buiten de opstoten, wanneer de symptomen niet meer duidelijk aanwezig zijn.

Bovendien is de behandeling doeltreffender als ze tijdig gestart wordt, in het beginstadium van de letsels. U kunt een huisarts of een dermatoloog raadplegen. De letsels zijn karakteristiek genoeg, zodat er geen laboratoriumanalyses nodig zijn.

Initialement publié par Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 22/02/2005 - 00h00 et mis à jour par Dr. Philippe Presles, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 19/03/2013 - 12h00

'Combattre l'herpès" ("Herpes bestrijden"), Michel Cymes en Françoise Ramel, guide France info, uitgeverij Jacob-Duvernet.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB