- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 40 minutes
- Ingrediënten :
-
4 koolvisfilets van elk 150 gram
400 gram middelgrote aardappelen
2 sjalotten
1 glas witte wijn
1 eetlepel grove mosterd (op grootmoeders wijze met zaadjes)
6 eetlepels lichte room
enkele takjes bieslook
zout
vers gemalen peper
U wilt afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Kies voor een menu zoals onderstaand model.
Bereiding van koolvisfilets met sausje van grove mosterd
Bestrooi de koolvisfilets ruim met peper. Leg ze in een bord en dek af met een vel huishoudfolie. Breng het water in de stoomkoker aan de kook.
Schil de aardappelen en was ze. Doe ze in een kookpot. Zet ze ruim onder water en doe er wat zout bij.
Kook gaar in 20 tot 25 minuten: controleer met de punt van een mes of ze gaar zijn.
Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Doe ze samen met de wijn in een kleine kookpot. Laat op een zacht vuur koken tot de wijn verdampt is.
Haal van het vuur en doe er de mosterd bij. Meng goed.
Doe er de room bij en meng opnieuw.
Zet de pot opnieuw op het vuur en verwarm de saus op een zacht vuurtje.
Leg de visfilets op het rooster van de stoomkoker. Laat 4 tot 5 minuten stomen al naargelang de dikte.
Schik ze op een schotel of meteen op de borden. Giet de aardappelen af en leg ze erbij. Giet de saus eroverheen.
Versier met enkele fijngesnipperde takjes bieslook.