PUBLICITÉ

Konjak

Gepubliceerd door Audrey Gast in samenwerking met Dr Jacques Labescat Fytotherapeut op 10/11/2015 - 12h31
-A +A

Konjak is een plant waarvan de knol glucomannaan bevat, een vezel die de eetlust remt in het kader van een dieet. Als eetlustremmer is konjak dus een uitstekende bondgenoot in de strijd tegen de overtollige kilo’s.

PUB

Konjak: een knol afkomstig uit Japan

Konjak is een Oosterse plant die in Japan van oudsher gekweekt en gegeten wordt. De wortelknol van de konjak wordt gebruikt om konnyaku-gel te bereiden, een traditioneel Japans product dat eruitziet als een gelatineuze pasta.

Verzadigingseffect

De knollen van de konjak bevatten glucomannaan, een stof die in de voedingsindustrie wordt gebruikt als additief (E425) om te dikken of als vervanger van gelatine.

In de fyotherapie is glucomannaan dat aan de konjakknol ontrokken wordt interessant om zijn absorberende vermogen. Glucomannaan houdt namelijk honderd keer zijn volume aan water vast en vormt in de maag een dichte en taaie plantaardige gel die heel snel een verzadigd gevoel geeft.

Konjak is dus een uitstekende natuurlijke eetlustremmer en de ideale bondgenoot voor wie aan het kuren is. De plant is van nature caloriearm en kan de voedselopname helpen verminderen zonder hongergevoel en zonder extra calorieën te moeten innemen.

Behalve zijn eetlustremmende effect bevordert konjak dankzij zijn hoge vezelgehalte ook de darmtransit. De gel die in de maag gevormd wordt, zorgt er ook voor dat de darmen minder vetten en suikers absorberen.

De EFSA (European Food Safety Authorithy) erkent de link tussen de consumptie van glucomannaan en gewichtsverlies in het kader van een caloriearm dieet. (1)

Gepubliceerd door Audrey Gast in samenwerking met Dr Jacques Labescat Fytotherapeut op 10/11/2015 - 12h31
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Te grote eetlust? Te veel kilo’s? Wat zijn de remedies? Geüpdatet op 20/04/2015 - 09h26

Het is niet eerlijk, maar het is niet anders. Er zijn mensen die alleen maar honger krijgen tegen etenstijd aan en andere die altijd goesting hebben en bij wie de kilootjes er dus snel bijkomen. Hoe kunnen we die situatie rechtzetten en op een versta...

Vier planten om te vermageren Geüpdatet op 28/04/2015 - 09h32

Planten kunnen een aanvullende hulp zijn in het kader van een vermageringspogramma . Guarana, mate , groene thee en orthosiphon bevatten cafeïne , antioxidanten en/of hebben een drainerend effect. Het zijn vier planten die (kunnen) thuishoren in een...

Meer artikels