PUBLICITÉ

Konijnenragout

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/11/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 konijn
600 gram aardappelen (ratte)
2 eetlepels olijfolie
100 gram kleine diepvriesuitjes
1 kruidentuiltje
25 cl witte wijn
1 eetlepel bloem
300 gram diepvriespaddenstoelen

Het recept


Snij het konijn in stukken. Schil de aardappelen.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een braadpot. Bak de stukken konijn goudbruin en laat ze dan uitlekken op een vel keukenpapier.
Stoof de uitjes glazig in het achtergebleven vet en haal ze uit de pot. Giet de olie weg en veeg de pot schoon met keukenpapier.
Leg de stukken konijn en de uitjes opnieuw in de pot. Bestrook met de bloem en meng goed. Doe de wijn erbij, samen met het kruidentuiltje, wat zout en peper.
Leg het deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje of 7 minuten in de snelkookpan.
Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en doe ze bij het konijn. Laat nog 10 minuten voortkoken. U kunt ze ook in het stoommandje van de snelkookpan doen en ze 7 minuten laten meekoken.
Verhit de rest van de olie in een braadpot en stoof de paddenstoelen. Doe de konijnenragout erbij. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Verwijder het kruidentuiltje. Doe de konijnenragout in een schotel en dien op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/11/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ