PUBLICITÉ

Kokosolie: wondermiddeltje tegen droge huid en stug haar?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 01/06/2016 - 11h15
-A +A

Kokosolie is een plantaardige olie en de perfecte remedie tegen uitdroging van de huid en het haar. Net als alle plantaardige oliën bevat kokosolie veel vetzuren. Maar wat deze olie zo bijzonder maakt, is haar hoge gehalte aan laurinezuur (bijna 50%), een vetzuur met een microbewerende, maar ook sterk verzachtende werking.

PUB

Kokosolie: optimale hydratering

Zoekt u een remedie tegen een kurkdroge huid? Dan is kokosolie iets voor u! Dankzij haar sterk hydraterend vermogen is deze olie dé aanrader voor heel droge huidtypes. De vetzuren in de olie dringen namelijk in de opperhuid en compenseren het tekort aan vet, een typisch verschijnsel bij droge huid. Kokosolie is zelfs aangewezen bij ernstige vormen van huiduitdroging zoals kloven, zonnebrand, enz. De verzachtende en bacteriënwerende eigenschappen helpen dan waar tegen eczeem en bevorderen de genezing van wonden.

 

Gezicht of lichaam: een ander gebruik

Op het lichaam mag kokosolie dagelijks worden aangebracht zoals een hydraterende crème. De huid wordt dan satijnzacht. Maar het gezicht is een ander verhaal! Kokosolie kan de gebruikelijke dagcrème niet vervangen. De olie zou een te vette laag vormen en de huid doen glimmen.

Twee tot drie keer per week wat kokosolie op het gezicht smeren, is genoeg. Het best doet u dat ’s avonds. Masseer de olie goed in de huid zodat ze er beter indringt. Een handig weetje: breng na de kokosolie een gezichtstonic (lotion) aan om de overtollige olie eraf te halen en de huid beter te laten ademen.

Voor de lippen is kokosolie vermengd met wat karitéboter een hydraterende balsem die bijna «magisch» is!

Zacht en glanzend haar met kokosolie 

Het laurinezuur dat in kokosolie zit, lijkt heel sterk op de eiwitten van ons haar. Daardoor is deze olie heel voedend voor droog of gespleten haar en zelfs voor kroeshaar. Ook voor "normaal" haar kan het hydraterend vermogen van de olie de schadelijke effecten van externe agressieve factoren - zoals zeewater, langdurige blootstelling aan de zon, kleuringen en agressieve shampoos - voorkomen. De extra vette stoffen in kokosolie bieden bescherming tegen deze bijna dagelijkse aantasting van het haar en helpen het evenwicht ervan in stand houden.

Een ritueel voor een grotere werkzaamheid

Kokosolie is geen «hairconditioner» die u na een paar minuten uit uw haar moet spoelen! U moet de olie aanbrengen vóór de shampoo, lang ervoor zelfs! Ideaal is om de kokosolie in het haar te masseren de avond voor u het wilt wassen. De olie kan dan ‘s nachts diep in uw haar dringen. De shampoo zal er dan het overtollige vet uitwassen en uw haar zal er sterker en beter gehydrateerd door worden.

Waar is dit wondermiddeltje te vinden?

Kokosolie wordt gemaakt van de extracten van de kokospalmen in Zuid-Azië. Maar u hoeft ervoor natuurlijk niet zo ver te reizen! Het hydraterend pareltje is te krijgen in elke biowinkel en zelfs op internet. Controleer wel altijd of het om zuivere olie gaat verkregen door koude persing (vierge). Die heeft geen bewerkingen ondergaan en behoudt dus al haar goede eigenschappen en aangename vakantiearoma.

Initialement publié par Coline Wellemans, gezondheidsjournaliste le 01/06/2015 - 17h23 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 01/06/2016 - 11h15

Interview met Sophie Trenteseaux, gediplomeerd in aromatherapie en natuurlijke cosmetologie, hoofd van het centrum voor productie van natuurlijke en biologische cosmetica SENZ Cosmetics. http://senz-cosmetics.com

 

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Gezichtsreiniging met olie Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h38

Meestal denken we niet aan een vette substantie om onze huid te reinigen. Toch hebben reinigingsoliën heel specifieke voordelen. We zetten de pro's en enkele aandachtspunten voor u op een rijtje.

Beautytips uit de hele wereld Geüpdatet op 11/03/2008 - 00h00

Van Polynesië tot Zwart Afrika, Azië en de Maghreb, wereldwijd zijn er duizenden schoonheidsgeheimen die doorgegeven worden van moeder op dochter. De 'geheimen' zijn vaak gebaseerd op een paar doeltreffende ingrediënten die met succes uitgevoerd word...

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Meer artikels