PUBLICITÉ

Knieartrose: de positieve effecten van hyaluronzuur

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 12/02/2013 - 11h35
-A +A

Uit diverse studies is gebleken dat artrose voorkomt bij ongeveer één op de drie volwassenen, in min of meer ernstige vorm.

Het risico op artrose stijgt met de leeftijd, en deze gewrichtsziekte treft vooral de knie.

PUB

Wat is artrose?

Artrose is gewrichtsslijtage, meer bepaald de geleidelijke aantasting van het gewrichtskraakbeen. Deze invaliderende aandoening veroorzaakt pijn en stijfheid.
Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, want onze gewrichten slijten onvermijdelijk met de jaren: meer dan 80 % van de 65-plussers zou aan artrose lijden.

Artrose ontstaat vroeger bij intensieve sporters (voetbal, tennis, ...) en mensen die een beroep uitoefenen dat zeer belastend is voor de gewrichten (arbeiders die vaak met een drilboor werken, ...).

 

Knieartrose

Onze knieën krijgen het sowieso zwaar te verduren, want we ze belasten ze nagenoeg de hele tijd.

Knieartrose of gonartrose is de meest voorkomende vorm bij senioren.

In België wordt het aantal patiënten geraamd op 500.000. De meesten hebben loopproblemen.

 

Initialement publié par C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 03/10/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 12/02/2013 - 11h35

Persdossier "Artrose treft één op de drie volwassenen", Adant, september 2006

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Artrose: juist of fout? Gepubliceerd op 13/06/2017 - 13h10

Artrose is een veel voorkomende gewrichtsaandoening. Bijna de helft van de 35-plussers heeft een gewricht dat is aangetast door artrose, ook al hebben ze daar niet altijd last van. Bij de 70-plussers ligt het aantal gevallen van artrose zelfs al bove...

Tai Chi helpt bij artrose van de knie Geüpdatet op 07/12/2009 - 00h00

Wat aan te vangen bij lokale artrose in de knie? De klassieke remedie zijn pijnstillers en stretchoefeningen! Maar hebt u er al eens aan gedacht om een paar keer per week Tai Chi te volgen om de artrose in uw knie te verbeteren?

Kniepijn: zou het geen knieartrose zijn? Gepubliceerd op 06/12/2016 - 17h01

Knieartrose of gonartrose is vaak de oorzaak van knie p ijn. Waaraan is deze aandoening te wijten? Welke zijn nu eigenlijk de eigenschappen van knieartrose? En tot slot, kan men deze vorm van artrose verlichten of zelfs opstoten van pijn voorkomen?

Artrose van de knie: maak de zwachtels los! Geüpdatet op 03/02/2002 - 00h00

Personen met artrose van de knie gebruiken vaak een kniegoot om de pijn te verlichten en het aangetaste gewricht te ondersteunen. Studies tonen nu aan dat losse zwachtels van nut kunnen zijn, terwijl de klassieke zwachtels geen effect hebben.

Meer artikels