Kipsalade met courgette

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/06/2014 - 15h20
-A +A
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel geraspte verse gember
3 kippenfilets
4 courgettes
2 tomaten
1 citroen
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
1 koffielepel honing
zout
PUB

Bereiding van de kipsalade met courgette

Pel de knoflook en hak hem fijn. Doe hem samen met de olijfolie en de geraspte gember in een diepe kom en meng goed.

Snijd het kippenvlees in reepjes en schep het door de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Was de courgettes en schil ze in de lengte. Sla telkens één baan over, zodat u afwisselend een groene en een witte strook krijgt.
Snij de courgettes in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Kook ze 3 tot 4 minuten in water met wat zout.
Giet het water af en spoel de courgettes onder koud stromend water.

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.

Doe de courgette samen met de tomaat in een slakom.
Bak de kippenreepjes met hun marinade kort in een pan. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het kippenvlees en de marinade in de kom met de groenten. Meng alles door elkaar.

Pers de citroen uit. Vermeng het sap met de koriander en de honing. Giet het sausje over de salade en roer alles dooreen.
Dien heel koel op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/06/2014 - 15h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB