PUBLICITÉ

Kippensalade met passievruchten

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor vier personen
Ingrediënten
3 kippenborstfilets
1 eikenbladsla
100 gram sojakiemen
5 passievruchten
1 koffielepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel sherryazijn
1 koffielepel balsamicoazijn
1/2 citroen
zout
versgemalen peper

Snij het kippenwit in repen.
Maak de sla schoon, was ze en zwier ze droog. Verwijder de grove buitenste blaren.
Was de sojakiemen en dep ze droog. Meng ze onder het kippenwit.
Snij de passievruchten doormidden. Lepel er het vruchtvlees uit en haal het door een
zeef om de pitjes te verwijderen. Vang het sap op.
Giet het sap in een kom. Doe er de mosterd bij en meng. Doe er de olie en de twee soorten azijn bij. Breng op smaak met zout en peper, roer alles dooreen en proef. Maak het gerecht eventueel wat zuurder met wat citroensap.
Bedek de bodem en kanten van elke kom met enkele blaadjes eikenbladsla. Leg wat van het kippenmengsel in het midden. Besprenkel overvloedig met de passievruchtenvinaigrette.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ