PUBLICITÉ

Kippenbillen met pruimen en groenten

Recept aangemaakt op 07/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/10/2012 - 16h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

8 pruimen
1 ui
4 middelgrote wortelen
4 middelgrote aardappelen
1 groene paprika
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel komijn
2 mespuntjes piment d'Espelette
4 kippenbillen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Kippenbillen met pruimen en groenten



Zet de pruimen in de week in een kom water.
Pel de ui en snij hem in ringen. Schraap de wortelen en was ze. Schil de aardappelen en was ze ook. Snij de wortelen in schijfjes en de aardappelen in stukken.
Schil de paprika met een dunschiller, verwijder alle zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit de olijfolie in een grote braadpot. Bak de kippenbillen aan alle kanten goudbruin, haal ze uit de pot en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe de uiringen in de pot en voeg de komijn en het piment d'Espelette toe. Bestrooi met een klein beetje zout en stoof 5 minuten. Leg de kip erop en stoof ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje en met het deksel op de pot.
Leg er dan de wortelen op, meng niet en stoof nog eens 10 minuten. Doe er tot slot de aardappelen en de paprika bij. Roer ook nu niet en stoof nog eens 15 minuten. Bestrooi elke keer met een beetje zout en peper.
Laat de pruimen uitlekken en doe ze in de pot. Leg het deksel op de pot en laat nog eens 10 minuten garen.
Geef een goede draai aan de pepermolen. Dien op in de pot.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/10/2012 - 16h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ