PUBLICITÉ

Kindervoeding

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB
Overzicht

Wat is de beste voeding voor een zuigeling?

De beste voeding voor een zuigeling is borstvoeding. Ook als je baby te vroeg geboren wordt, is het vaak mogelijk hem borstvoeding te geven, soms via een fles of sonde. Borstvoeding bevat naast voedingsstoffen ook afweerstoffen, die de baby beschermen tegen infecties. Er kunnen redenen zijn om niet voor borstvoeding te kiezen, of er mee te stoppen, zoals bij ziekte van de moeder, omstandigheden in het gezin, of je eigen persoonlijke voorkeur voor de fles. In zo'n geval is volledige zuigelingenflesvoeding een volwaardig alternatief.

Kleven er ook bezwaren aan borstvoeding?

Borstvoeding bevat ongeveer 4,5 procent vel. In borstvoeding bevinden zich dus ook vetoplosbare stoffen. Sommige van deze stoffen zijn schadelijk. Voorbeelden hiervan zijn PCB's en doxines. Vissen uit onze binnenwateren bevatten relatief veel schadelijke stoffen. Deze stoffen hopen zich gedurende het leven op[ in je lichaamsvet dat je er veel last van hebt. In situaties waarbij vet wordt opgebruikt, zoals bij vermagering komen deze schadelijke stoffen in het bloed.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wanneer en hoe moet u uw baby verschonen? Geüpdatet op 06/06/2014 - 11h40

Het eerste levensjaar van een baby wordt bijna helemaal opgeslorpt door de verzorging en het verschonen van het kindje. Het is inderdaad niet goed om een baby met een natte luier om te laten zitten. Stel u voor dat het u overkwam. Afgezien van de hyg...

Zijn slaapzakken te zwaar voor premature baby’s? Gepubliceerd op 15/09/2016 - 17h14

Een premature baby in een slaap- of trappelzak steken, heeft een nefaste invloed op zijn gedrag. Tot die conclusie komt een recente Franse studie. Hoe moeten we pasgeboren - en dus kwetsbare - kinderen dan te slapen leggen?

Meer artikels