PUBLICITÉ

Kikkererwten: peulvruchten vol gezondheidstroeven

Gepubliceerd door Maïlys Charlier, journaliste santé op 02/05/2016 - 11h04
-A +A

Kikkererwten behoren tot de familie van de peulvruchten. Ze zijn zo goed als vetarm en een belangrijke leverancier van oplosbare vezels en plantaardige eiwitten, allemaal troeven die onze gezondheid ten goede komen.

PUB

Kikkererwten zijn heel vezelrijk

Net als alle peulvruchten bevatten kikkererwten interessante voedingsstoffen. Ze zijn om te beginnen heel vezelrijk. Door die vezels - in dit geval oplosbare vezels - vergroot de hoeveelheid bifidobacteriën (goede bacteriën) in onze darmen en vertraagt de opname van koolhydraten, waardoor onze glucosespiegel minder snel stijgt. Voor mensen met diabetes type 2 vormen ze dus een cruciaal bestanddeel van hun dieet. Regelmatige consumptie van deze oplosbare vezels helpt ook het risico op darmkanker verkleinen. De vezels geven ook snel een verzadigingsgevoel en zijn dus belangrijke bondgenoten in de strijd tegen de overtollige kilo’s. En nog een pluspunt: vezels geven relatief weinig irritatie en kunnen dus ook gegeten worden door mensen met gevoelige darmen.

Kikkererwten: gezonde kost!

Kikkererwten bevatten geen cholesterol en maar heel weinig vetten, ze helpen ook de bloedsuikerspiegel onder controle houden en vergroten de hoeveelheid bifidobacteriën in de darmen. Door al die positieve eigenschappen bieden peulvruchten - via verschillende mechanismen - bescherming tegen hart- en vaataandoeningen.

Deze bescheiden groente bevat ook veel:

  • Zink
  • Magnesium
  • Vitamines van de groep B, waaronder vitamine B9.

Gepubliceerd door Maïlys Charlier, journaliste santé op 02/05/2016 - 11h04

Interview met Magali Jacobs, diëtiste en docent aan het ‘Institut Paul Lambin’.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Mijn libidobevorderend dieet Gepubliceerd op 06/01/2017 - 16h21

Is uw libido verminderd? Dan is het goed te weten dat deze vermindering te wijten kan zijn aan uw voeding. Het goede nieuws is dat het omgekeerde ook waar is: streven naar een meer evenwichtige voeding kan leiden tot een wedergeboorte van uw libido.

10 voedingstips om uw huid goed te voeden Gepubliceerd op 24/11/2015 - 12h16

Een mooie huid moet ook van binnenuit gevoed worden. Aan welke voedingsmiddelen moet u de voorkeur geven om een mooie huid te krijgen en om ze lang te behouden? De volgende 10 tips kunt u op elke leeftijd in de praktijk omzetten.

Meer artikels