PUBLICITÉ

Kerstmis: geef eens een cadeau dat fit en gezond houdt

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/12/2013 - 14h03
-A +A

Het is niet altijd makkelijk om een goed idee te vinden voor een cadeau, zelfs niet voor familieleden. Waarom dit jaar dan niet eens voor een cadeau kiezen dat goed doet aan het lijf!

Misschien moet u uw lichtje gaan opsteken in het gamma van ‘sportieve’ geschenken.

Hieronder vindt u alvast een reeks ideeën voor een  gezond kerstcadeau.

PUB

Geef een sportartikel

Elk accessoire zal hoe dan ook aanzetten om aan sport te doen en u hebt keus te over.

Een paar voorbeelden:

  • een simpele staaf om in huis te installeren (deurrek) om de armspieren, borstspieren of buikspieren te versterken,
  • een hometrainer of, minder duur,
  • een simpele grondmat om buik- of turnoefeningen te doen.

Een bijdrage voor het inschrijvingsgeld van een fitnesscentrum, een sportclub of een zwemabonnement is natuurlijk ook een schitterend en gezond idee.

Let er wel op dat u zich niet opdringt.
Om het sporten ook op lange termijn vol te houden, moeten een aantal aspecten in acht worden genomen, zoals het type sport, de plaats van beoefening, de uren, enz. Misschien is een gewone bijdrage in dit geval het beste, zodat de persoon die ze krijgt zelf zijn keuze kan maken.

Doe een gift

U hebt keuze zat: chronische aandoeningen, zeldzame ziektes, humanitaire hulp, eerste hulp, hulp aan kinderen, warme maaltijden voor kansarmen, gehandicapten, enz.

Maar u kunt ook kiezen om bloed te geven (plasma, bloedplaatjes of bloed in zijn geheel) - eenmalig of zelfs op regelmatige tijdstippen (noteer het in dat geval in uw agenda of op uw smartphone). Vrouwelijke bloeddonoren mogen vier keer per jaar bloed geven, mannelijke zes keer. Tussen twee donaties moeten telkens minstens acht weken zitten (surf voor meer informatie naar http://www.bloedgevendoetleven.be/).

Er bestaan nog heel wat andere mogelijkheden voor een donatie. Een paar voorbeelden:

  • ruggenmergdonatie. Dit engagement vergt meer dan het geven van bloed, maar het loont de moeite om eens te informeren (http://www.stamceldonor.be/Brochure.php),
  • donatie van sperma
  • donatie van eicellen. Dat is een heel mooi kerstcadeau voor koppels die het geluk niet hebben om op natuurlijke wijze een kind te krijgen.

U kunt ook kiezen voor vrijwilligerswerk en zo uw naaste helpen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/12/2013 - 14h03

Institut Moncey

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een vrijgevig geschenk: bloed geven! Geüpdatet op 13/12/2013 - 12h25

Wat dacht u om dit jaar bloed te geven ter gelegenheid van de feestdagen? Een heel vrijgevig geschenk, als u weet dat bloedgeven mensenlevens kan redden. Wordt er vandaag genoeg bloed verzameld? En wat zijn de voorwaarden waaraan iemand moet voldoen...

Hersenen en muziek: zijn ze in harmonie? Geüpdatet op 21/09/2015 - 15h19

Naar muziek luisteren moet je leren, maar de smaak voor muziek is ook een aangeboren kwaliteit. We hoeven maar heel jonge kinderen te observeren die een liedje horen… en er spontaan op beginnen te dansen. Maar muziek beluisteren is meer dan alleen ma...

Meer artikels